Suriyeli çocuklar ilaçlı havuzlarda serinliyor

İstanbul'un birçok yerinde sokaklarda yaşayan Suriyeli çocuklar, ilaçlı ve girilmesi yasak olan süs havuzlarında serinlemeye çalışıyor. Havuzun etrafında yazan Türkçe yazıları anlamadıklarını söyleyen çocuklara çevreden herhangi bir...

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli çocuklar ilaçlı havuzlarda serinliyor

İstanbul'un birçok yerinde sokaklarda yaşayan Suriyeli çocuklar, ilaçlı ve girilmesi yasak olan süs havuzlarında serinlemeye çalışıyor. Havuzun etrafında yazan Türkçe yazıları anlamadıklarını söyleyen çocuklara çevreden herhangi bir yetkili de müdahale etmiyor. Bu tür havuzlar geçmişte elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden çocuklarla gündeme gelmişti.

Suriye'den gelen çocuklar Türkçe bilmedikleri için çevredeki uyarı işaretlerini de anlayamıyor. İşte bunun bir örneği de Çağlayan'da yaşandı. Meydana kurulan süs havuzuna girerek serinlemeye çalışan çocuklar hayatlarını tehlikeye attı. Havuzun girişinde 'Dikkat, havuz suyu ilaçlıdır, girmek yasaktır' tabelası dikkat çekiyor. Ancak çocuklara bu yazıyı okuyup okuyamadıkları sorulduğunda, 'Hayır' yanıtı veriyor. Çevreden zabıta ya da polis hiç kimsenin çocuklar havuzda yüzerken müdahale etmemesi dikkat çekiyor. Kameraların çekim yaptığını gören çocuklar ise havuzdan çıkarak uzaklaştı.

Öte yandan geçmişte bu tür havuzlar, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden çocuklarla gündeme gelmişti. CİHAN

Yorumlar