Suriyeli çocuklar da Kur'an kursuna devam ediyor

Suriye’de yaşanan savaş hali dolayısıyla yurtlarını, yuvalarını terk edip Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin çocukları, düzenlenen yaz Kur'an kurslarına yoğun ilgi gösteriyor. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli çocuklar da Kur'an kursuna devam ediyor

Suriye’de yaşanan savaş hali dolayısıyla yurtlarını, yuvalarını terk edip Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin çocukları, düzenlenen yaz Kur'an kurslarına yoğun ilgi gösteriyor.

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ‘Camiye Koşalım, Ku’an’la Buluşalım’ sloganı ile organize edilen yaz Kur'an kurslarının bu yıl Suriyeli konukları var. Akranları ile birlikte camileri dolduran Suriyeli çocuklar Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler öğreniyor. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde birçok camide Suriyeli çocuklara rastlamak mümkün. Kümbet Camisi’ndeki kurslara devam eden Mustafa, Eyhem ve Meyse Şeyh Mustafa Suriyeli çocuklardan yalnızca bir grubu. Suriye’nin İklip kentinden kaçan ve Elbistan’a sığınan Şeyh Mustafa ailesinin küçük fertleri, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için kendilerine en yakın yerde bulunan Kümbet Camisi'ne geldiler.

Burada İmam-Hatip Abdullah Özgişi ile görüşen çocuklar, kurslara devam edebileceklerini öğrendiler ve kurs başlangıç tarihinden bu yana aksatmadan Kur’an eğitimi alıyorlar. Cami İmam-Hatibi ve aynı zamanda Din Görevlileri Derneği Başkanı olan Abdullah Özgişi, Suriyeli çocukların uyum sorunu yaşamadıklarını dile getirdi. Özgişi, “Mustafa adlı çocuğumuz tecvitlerini pekiştiriyor. Meyse ve Eyhem daha yeni öğreniyor. Oldukça gayretliler, kısa süre içerisinde birçok şeyi kavradılar.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, bu yıl Ramazan etkinliklerine büyük önem verdiğini de anlatan Özgişi, “Mülteci kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak, yardıma muhtaçlara yardım etmek, ev ziyaretleri yapmak programlardan yalnızca birkaç tanesi. Kur’an kurslarına devam eden çocuklarımızın aileleriyle yakından ilgileniyoruz. Hem dindaşlık vazifemizi yapıyoruz hem Diyanet İşleri Başkanlığımızın bizlere tevdi ettiği vazifeyi yapıyoruz, hem de kutsal kitabımızı ve dinimizi öğretiyoruz.” diye konuştu. Suriyeli çocuklar ise savaştan kaçıp yerleştikleri Elbistan’da İslam dini ve Kur’an-ı Kerim öğrendikleri için mutlu olduklarını söylediler.

Elbistan genelinde bu yıl 5 bin dolayında çocuğun camiye Kur'an-ı Kerim öğrenmek için gittiği ifade edilirken, Suriyeli çocuk sayısının 58 olduğu öğrenildi. CİHAN

Yorumlar