Suriyeli çocuklar cadde cadde dolaştı, Türk annelere karanfil uzattı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan Suriyeli çocuklar, Anneler Günü’nde Türk annelere sürpriz yaptı. Suriyeli çocuklar, şehrin 3 bölgesinde dolaşarak ellerindeki karanfilleri annelere dağıttı. Büyüklerin yardımını...

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli çocuklar cadde cadde dolaştı, Türk annelere karanfil uzattı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan Suriyeli çocuklar, Anneler Günü’nde Türk annelere sürpriz yaptı. Suriyeli çocuklar, şehrin 3 bölgesinde dolaşarak ellerindeki karanfilleri annelere dağıttı.

Büyüklerin yardımını alan çocuklar, üzerlerine ‘Suriyeli çocuklardan Türk annelerine; Anneler Gününüz Kutlu Olsun’ yazılı tişört giydi. Tişörtünün önüne de ‘Cennet annelerin ayağı altındadır’ hadis-i şerifini bastıran çocuklar, kent merkezindeki 3 noktaya dağıldı. Araçlarında bulunan ve yoldan geçen Gaziantepli kadınların önüne çıkan Suriyeli çocuklar, ellerinde ‘Suriye'deki savaşın esas yükünü çeken fedakâr annelerimizdir. Bu vesileyle Türk ve Suriyeli annelerin Anneler Günü'nü tebrik ediyoruz. Teşekkürler Türkiye’ yazılı notların yer aldığı karanfilleri dağıttı.

Organizasyonun sorumlusu Suriyeli Zein Nahhas, kendilerine Türk halkının muhacirliğe uygun şekilde davrandığını ifade ederek, “Türk halkına teşekkür etmek için bir mesaj vermek istedik. Türkiye’deki annelerin Anneler Günü’nü kutlamak için de Suriyeli çocuklarla birlikte kırmızı karanfil dağıtmaya karar verdik. Böyle bir etkinlik düzenlediğimiz için çok mutluyuz.” dedi.

Sevgi Türkmen isimli vatandaş da anne olmaktan gurur duyduğunu kaydederek, “Anne her yerde annedir. Anneler savaşın içinde de dışında da annedir. Anne olmaktan da gurur duyuyorum.” diye konuştu. Bir başka vatandaş da duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar