Suriyeli çift, Siirt'te dünya evine girdi

Suriye'deki iç savaştan Türkiye'ye sığınan çift, Siirt'te dünya evine girdi.    Türkiye'de 2 yıldır sığınmacı olarak yaşayan 30 yaşındaki Halepli Muhammed Abdullah ve Kamışlılı Nur Gello, Siirt Aile Destek Merkezi'nin (ADEM) destekler.

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli çift, Siirt'te dünya evine girdi

Suriye'deki iç savaştan Türkiye'ye sığınan çift, Siirt'te dünya evine girdi.

    Türkiye'de 2 yıldır sığınmacı olarak yaşayan 30 yaşındaki Halepli Muhammed Abdullah ve Kamışlılı Nur Gello, Siirt Aile Destek Merkezi'nin (ADEM) destekleriyle Alyans Düğün Salonu'nda düzenlenen törenle dünya evine girdi.
Muhammed Abdullah, üniversitedeyken tanıştıkları ve Suriye'de nişanlandıkları Nur Gello ile çıkan savaştan dolayı evlenemediklerini, birbirlerine Siirt’te tekrar kavuştuklarını söyledi. Gelin Gello, "Biz Suriye'de tanıştık nişanlandık, sonra savaş çıktı. Şimdi Türkiye'de evleniyoruz." dedi.

    Damat Abdullah da Siirtlilerin kendilerine aile olduklarını belirterek "Benim ailem yok, geri kalan yakınlarım da Suriye'de oldukları için düğünüme katılamadılar. Ama burada bütün Siirtliler bana aile oldu ve bu düğünle beni çok mutlu etti." dedi.

    Düğün organizasyonunu yapan Siirt ADEM Müdürü Ayşe Demir, gelinin ADEM’de kursiyer olarak çalıştığını kaydetti. Demir, "Şu anda çok mutluyuz, Suriyeli çiftimizi evlendiriyoruz. Bunlar savaştan kaçan çiftler, bunlar yaklaşık 3 yıldır nişanlıydılar. Ama savaş mağdurları oldukları için düğünlerini yapamamışlardı. Bizden böyle bir talepleri oldu, biz de Siirtlilerin hayırsever duygularını biraz ön plana çıkardık ve onları evlendirdik. Onların mutlu olması bizi de mutlu ediyor." dedi. CİHAN

Yorumlar