Suriye uçaklarına karşı havalanan F-16’ları yine Suriye füzeleri taciz etti

Hatay ve Gaziantep sınır hattına doğru Suriye uçaklarının yaklaşması üzerine İncirlik ve Merzifon’dan F-16’lar bölgeye gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Suriye uçaklarına karşı havalanan F-16’ları yine Suriye füzeleri taciz etti

Hatay ve Gaziantep sınır hattına doğru Suriye uçaklarının yaklaşması üzerine İncirlik ve Merzifon’dan F-16’lar bölgeye gönderildi. Suriye uçaklarına karşı bölgeye giden F-16’lara Suriye füzeleri 39 saniye radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle: “İncirlik’ten saat 09.29’da kalkış yaparak Hatay - Gaziantep bölgesinde “Hava Muharebe Devriye Görevi” icra eden iki adet F-16 uçağımız, Suriye’ye ait bir adet SU-24 uçağının, Yayladağı/Hatay güneyinde sınırımıza yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş, ancak Suriye’ye ait söz konusu hava aracı sınırımıza 2,3 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır. Merzifon’dan saat 11.37’de kalkış yaparak Hatay - Gaziantep bölgesinde “Hava Muharebe Devriye Görevi” icra eden iki adet F-16 uçağımız, Suriye’ye ait bir adet MI-17 helikopterinin, Yayladağı/Hatay güneyinde sınırımıza yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş, ancak Suriye’ye ait söz konusu hava aracı sınırımıza 2,6 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır. İcra edilen bu görevler esnasında, F-16 uçaklarımıza Suriye’de konuşlu SA-2 ve SA-17 füze sistemleri tarafından, toplam 39 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur.”
CİHAN

Yorumlar