Suriye sınırındaki köylüler tedirgin

Suriye sınır hattındaki köylüler son günlerde artan silahlı çatışmalardan dolayı tedirgin.

Google Haberlere Abone ol
Suriye sınırındaki köylüler tedirgin

Suriye sınır hattındaki köylüler son günlerde artan silahlı çatışmalardan dolayı tedirgin. Şiddetli çatışmaların yaşandığı Suriye’de ise halk evlerini terk ederek Türkiye’ye sığınmaya devam ediyor. Öte yandan sınar boyundaki Elbeyli ilçesine bağlı Alahan, Salhan, Beşiriye, Aşağıbeylerbeyi, Çıldırabe köylüleri diken üzerinde yaşadıklarını dile getirip, can güvenliklerinden tedirgin olduklarını söylediler.

Sınırda yaşadıkları için gün boyu devam eden çatışmalardan tedirgin olduklarını dile getiren Çıldırabe Köyü’nden Hasan Elmacıoğlu, “Biz askerimizin zarar görmesini istemeyiz. Bizim için önemli olan can güvenliğimiz. Çatışmalar gece sabaha kadar devam ediyor. Silahlar durmuyor. Çatışma durmuyor. Çatışmalar her zaman devam ediyor burada. Allah göstermesin bize bir şey olmadı.” dedi.

Atılan bombalardan, silah seslerinden rahatsız olduklarını söyleyen İbrahim Yıldırım isimli köylü de yaşanılanları şu şekilde ifade ediyor: “Silahlar sıkılıyor, bombalar atılıyor, rahatsızız. Evimizi bırakamıyoruz. Korkuyoruz. Malımız çalınabilir. Korkuyoruz işin açıkçası. Çatışmalar gece 3’lere kadar sürüyor.”

İdo Demir isimli bir köylü ise, “Vallahi tedirginiz kardeşim, malımızın güvencesi yok. Biz kendimiz rahat edemiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırmışız. Çatışmalar gece yarısına kadar sürüyor. Bazen sabaha kadar da sürüyor.” şeklinde tedirginliğini vurguladı.

Can güvenliklerinin olmadığını söyleyen Ali Demir de, “Bizim can güvenliğimiz yok, mallarımız çalınıyor, çatışmalardan rahatsız oluyoruz. Elini kolunu sallayan mayından geçip geliyor. Namusumuzdan da korkmaya başladık. Başbakan bunları serbest etti.” diye tepki gösterdi.

Öte yandan Elbeyli ilçesindeki sınır birliklerine, tank, zırhlı personel taşıyıcısı, obüs topları ile çok sayıda teçhizat gönderildi. Namlular Suriye'ye çevrilirken, TSK sınırda göz açtırmıyor. CİHAN

Yorumlar