Suriye sınırındaki kaçakçılık olaylarına müdahale edildi

Genelkurmay Başkanlığı, dün (4 Haziran) Suriye sınırında özellikle de Hatay Narlıca’da yaşanan kaçakçılık olayları ve yapılan müdahalelere ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı...

Google Haberlere Abone ol
Suriye sınırındaki kaçakçılık olaylarına müdahale edildi

Genelkurmay Başkanlığı, dün (4 Haziran) Suriye sınırında özellikle de Hatay Narlıca’da yaşanan kaçakçılık olayları ve yapılan müdahalelere ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, hudut devriye faaliyeti icra eden bir mobil yol kontrol unsuru (MYKU) tarafından, üç farklı noktada, akaryakıt kaçakçılığında kullanılacağı değerlendirilen parçalar halinde, toplam 5 bin metre uzunluğunda boru tespit edildi. Bulunan söz konusu boru hatları ve borular içerisinde bulunan 5 bin litre mazot, Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde imha edildi.

Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı Mobil Yol Kontrol Unsuru tarafından Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığı ve yasa dışı geçiş maksadıyla kullanıldığı değerlendirilen, üç adet sal ve 368 adet 60 litrelik akaryakıt dolu bidon tespit edildi. Bulunan söz konusu üç adet sal ve 368 adet bidon, Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde imha edildi.

KAÇAKÇILAR ASKERLERE ATEŞ AÇTI

Yine Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, iki şahsın Asi nehri üzerinden Suriye'den Türkiye'ye mazot bidonları geçirmeye çalıştığı tespit edildi. Mobil Yol Kontrol Unsuru'nun bir adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ile olay bölgesine intikal etmesi üzerine, şahıslar yüzerek Suriye tarafına kaçtı. Nehir üzerinde bulunan bidonlara el konulmaya çalışılırken, Suriye istikametinden unsurlarına doğru hedef gözetmeksizin ateş açılması üzerine, unsurlar tarafından derhal ateşle karşılık verildi. Bu karşılık üzerine, taciz ateşi kesildi.

Kara Kuvvetleri 3. Hudut Alay Komutanlığı Şanlıurfa Suruç Mertismail Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, iki şahsın Suriye tarafından Türkiye istikametine doğru mayınlı sahadan geçmeye çalıştığı esnada, Mobil Yol Kontrol Unsuru'nun olay bölgesine gelerek müdahale etmesi üzerine, Suriye istikametinden unsurlara doğru hafif silah ile ateş açıldı. Açılan söz konusu ateşe, unsurlar tarafından ateşle karşılık verilmesi sonucu taciz ateşi kesildi.

CİHAN

Yorumlar