Süreyya Ciliv: Turkcell, Avrupa'nın en hızlı büyüyen telekom grubu oldu

Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, "Turkcell, takım olarak Avrupa'nın en hızlı büyüyen telekom grubu oldu 20012 ve 2013 yıllarında." dedi. Bursa'da, Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (BALKANSİAD) gerçekleştirdiği “9. Sinerji...

Google Haberlere Abone ol
Süreyya Ciliv: Turkcell, Avrupa'nın en hızlı büyüyen telekom grubu oldu

Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, "Turkcell, takım olarak Avrupa'nın en hızlı büyüyen telekom grubu oldu 20012 ve 2013 yıllarında." dedi.

Bursa'da, Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (BALKANSİAD) gerçekleştirdiği “9. Sinerji Toplantısı”na katılan Süreyya Ciliv, sektör hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin internette cepten hızlı ulaşmada Amerika'yı geçtiğini dile getiren Ciliv, işadamlarına liderliğin önemini anlattı.

"TURKCELL, TAKIM VE İNOVASYON DEMEK"

Turkcell'i, 'takım' ve 'inovasyon' kelimeleri ile anlattığını ifade eden Ciliv, şöyle konuştu: "Turkcell demek benim gözümde takım demek. Kurum olarak görmüyorum, şirket olarak da görmüyorum. Bazıları aile diyor, ben aile olarak da görmüyorum. O çalışanlar benim ağabeyim, ablam, annem, babam, ailem değil. Biz bir grup insan bir araya gelmişiz. Aynı futbol takımı gibi, herkesin bir görevi var, kaleci var, orta saha var, forvet var, sol açık var sağ açık var. Herkes görevini iyi yapacak. Biz Türkiye'de bu işi en iyi yapacaklardan bir takım oluşturmak istiyoruz. Ama en iyi olacak diye de ısrar etmiyoruz. Çünkü asıl güç takım olabilmekte. Yani siz insanları bir araya getirmekle takım olmuyorsunuz. Bazen aynı formayı giyiyorsunuz hepsi başka bir lisandan konuşuyor yine takım olamıyorsunuz. Ama biz Turkcell'de bir takımız. Çalışanlar, iş ortaklarımız ve müşterilerimiz bu takımın bir parçası. Biz ne yaptıysak müşterilerimizin sayesinde yaptık. Sizin çalışanlarınızın, gençlerinizin, çocuklarınızın da bence bu takım odağı ile yetişmesi çok önemli."

İkinci kelime olarak inovasyona önem verdiklerini belirten Ciliv, "Ortaya yeni fikir atmak bence başarı değil. Biz yeni bir fikrin, bu ürün olabilir, servis olabilir, metot olabilir, süreç olabilir, biz bunun toplumsal faydaya dönüşmesine inovasyon diyoruz. Yoksa ortalıkta fikir atan çok. Önemli olan bütün takımın biraraya gelmesi, o iyi fikrin toplumsal ve ekonomik faydaya dönüşmesi." diye konuştu

"TURKCELL, AVRUPA'NIN EN HIZLI BÜYÜYEN GRUBU"

Turkcell'in 9 ülkede faaliyet gösterdiğini ve 70 milyon abonesi bulunduğunu vurgulayan Ciliv, şöyle devam etti: "Türkiye, 35 milyonla en büyük pazarımız. Ama Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Moldovya, Ukrayna, Belarus, KKTC, Almanya da bizim operasyonlarımızın olduğu ülkeler. Biz çok zor şartlarda mücadele etmemize rağmen, çünkü regülasyon Turkcell'i pazarın en büyüğü olduğu için devamlı küçükleri koruma stratejisini uyguluyor, o yüzden bazen dezavantajlıyız bu konuda. Ama buna rağmen Turkcell, takım olarak Avrupa'nın en hızlı büyüyen telekom grubu oldu 20012 ve 2013 yıllarında. Bu nasıl oldu, geleceğin iyi işlerinde cesaretle yatırım yapmakla oldu. Eğer biz 5 sene önce o yatırımları yapmasaydık, 5 sene sonra Avrupa'nın en hızlı büyüyen telekomünikasyon grubu olamazdık. Yanlış yatırım yapsaydık belki de yok olurduk."

CİHAN

Yorumlar