Şüpheli kutuya robotlu müdahale

Beşiktaş Dolmabahçe Sarayı karşısındaki kaldırımda bulunan şüpheli kutu, bomba paniğine yol açtı. Bomba İmha ve İnceleme ekibi kutuya robotla müdahale etti. Fünye ile kontrollü patlatılan kutunun kapalı kasa motosiklet sepeti olduğu...

Google Haberlere Abone ol
Şüpheli kutuya robotlu müdahale

Beşiktaş Dolmabahçe Sarayı karşısındaki kaldırımda bulunan şüpheli kutu, bomba paniğine yol açtı. Bomba İmha ve İnceleme ekibi kutuya robotla müdahale etti. Fünye ile kontrollü patlatılan kutunun kapalı kasa motosiklet sepeti olduğu anlaşıldı. Sepetin içerisinden patlayıcı madde çıkmadı.

Dolmabahçe Caddesi üzerindeki Dolmabahçe Sarayı saltanat kapısı karşısındaki kaldırımda kırmızı renkte kutu gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, kaldırımı emniyet şeridiyle çevirerek yaya geçişine kapattı. Kutunun içerisinde patlayıcı olma ihtimaline karşı Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri olay yerine çağrıldı. Uzman ekibin gelmesiyle güvenlik önlemleri daha da genişletildi. Dolmabahçe Caddesi araç ve yaya trafiğine çift yönlü olarak kapatıldı.

Uzman ekip, şüpheli kutuya ilk önce üzerinde kamera da bulunan özel donanımlı robotla müdahale etti. Uzaktan kumanda edilebilen robot sayesinde kutuyu inceleyen uzman ekip, daha sonra özel kıyafetlerini giyerek kutuya fünye yerleştirdi. Bomba uzmanı kontrollü şekilde patlatılan kutuyu yeniden kontrol etti. Yapılan incelemede bomba paniğine yol açan kutunun kapalı kasa motosiklet sepeti olduğu anlaşıldı. Sepetin içerisinden ise gazete ile pos makinesi ve makineye ait kağıt fiş çıktı.

Çift yönlü trafiğe kapatılan yol da çalışmaların ardından yeniden açıldı. Akıllarda ise uzman ekibin kendini riske atamdan olaya müdahale imkanı sağlayan uzaktan kumandalı robot kaldı. Özel donanımlı robotun paletli olması her türlü arazı koşulunda kullanma olanağı sağladığı kaydedildi.

CİHAN

Yorumlar