Sultangazi’de tutuklu milletvekilleri için eylem

Sultangazi’de, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi bir grup iki yıl önce Uludere’de hayatını kaybedenleri anmak ve tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılması talebiyle eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sultangazi’de tutuklu milletvekilleri için eylem

Sultangazi’de, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi bir grup iki yıl önce Uludere’de hayatını kaybedenleri anmak ve tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılması talebiyle eylem yaptı. Basın açıklamasıyla taleplerini dile getiren grup olaysız dağıldı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Sultangazi İlçe Başkanlığı üyesi yaklaşık 20 kişi, saat 14.00’da Sultangazi AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplandı. İki yıl önce Uludere’de hava saldırısında ölenleri anan grup, tutuklu milletvekillerinin de serbest bırakılmasını istedi. ‘Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek’ ve ‘Tutuklu vekiller onurumuzdur’ şeklinde slogan atana BDP’liler, ‘Roboski katliamı aydınlansın’, ‘Harama el sürmediler makineyle saydılar’, ‘Tutuklu vekillere özgürlük’ ve ‘İrademizi sömürge hukukuna teslim etmeyeceğiz’ yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Ümit Güven, Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemeleri’nin Anayasa Mahkemesi’nin kararını yok sayarak tutuklu milletvekillerinin tahliye talebini reddettiğini savundu. Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasını isteyen Güven, tutuklu milletvekillerinin de serbest bırakılması talebinin dile getirdi. Yapılan açıklamalarda Uludere’de 35 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili de sorumluların ortaya çıkartılması ve cezalandırılması dile getirildi.

Eylem sırasında çevik kuvvet polisi de güvenlik önlemi aldı. BDP’li grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.



CİHAN

Yorumlar