Sultangazi'de 14 Yaşındaki Kız Gaz Kapsülüyle Başından Yaralandı

Gazi Mahallesi'nde dün çıkan olaylarda polisin attığı gaz fişeğiyle başından yaralandığı ileri sürülen 14 yaşındaki D.G. hastanede tedavi görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Sultangazi'de 14 Yaşındaki Kız Gaz Kapsülüyle Başından Yaralandı

Sultangazi, Gazi Mahallesi'nde dün çıkan vakalarda başından yaralanan 14 yaşındaki kız çocuğu D.G., hastanede tedavi altına alındı. D.G.'nin yapılan ameliyattan sonra servise alındığı öğrenildi. D.G.'nin polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi neticesinde yaralandığını öne devam eden avukat hür Yılmaz, konuyla ilgili dava açacaklarını söyledi.

Dün sabah saatlerinde polis ekipleri, Sultangazi'de operasyon yapmış, arkasından bu bir hale bir küme reaksiyon göstermiş ve polisle çatışmıştı. Grup, polisin müdahale etmesi neticesinde dağılmıştı. Polis ekipleri dün akşam saatlerinde de gruba müdahale etti. İddiaya göre, rüştiye öğrencisi 14 yaşındaki D.G., akşam saatlerinde çıkan vakalarda başından yaralandı. Bunun üstüne çevredekiler D.G.'yi derhal Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdi.

'GÖRÜNTÜLERİN KAYBOLMAMASINI İSTİYORUZ'

Bugün hastanenin acil kısmı önünde matbuat mensuplarına izahat oluşturan Avukat hür Yılmaz, D.G.'nin polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi neticesinde yaralandığını öne sürdü. D.G.'nin sıhhat durumunun iyi olduğunu ve hummalı bakım servisinden alınarak serviste tedavi gördüğünü belirten Yılmaz, 'Olay yerinde mobese kamerası var. Görüntülerin kaybolmamasını istiyoruz. Tanıkların anlattığına kıyasla bu olayın gaz fişeği ile gerçekleştiği ve çocuğun arkadan gaye alınarak vurulduğu söyleniyor' dedi.


'POLİS COPLARLA HASTANEYE GİRDİ'

D.G.'nin sıhhat durumunun iyi olduğunu izah eden Yılmaz, şöyle devam etti:

'Biz ameliyathanenin kapısından beklerken polis coplarla hastaneye girdi. Sağa sola saldırmaya başladı. Çocuğumuzun teyzesini gözaltına aldı. Bu maalesef ilk kere olmuyor ülkemizde. Gençlerimiz bu biçimde vuruluyor. Biz çocuklarımızın öldürülmesini istemiyoruz. Ölmemesine sevindik. Dün gece o riski de vardı. Bir kısım ameliyatlar geçirecek. Umarım kalıcı izler kalmaz. Atmasını bilmiyorsanız, beceremiyorsanız gaz fişeğini yasaklayın. Çocuklarımızı öldürmeyin' diye konuştu.

ÜVEY BABA HASTANEYİ SUÇLADI

D.G.'nin ismini eda etmek istemeyen üvey babası ise, çocuğuna geç müdahale edildiğini öne sürerek hastaneyi suçladı. D.G.'nin üvey babası şöyle konuştu: 'Ne kadar geç kalınırsa o kadar izi kalır mantığıyla hastane personeli bu konu için destekçi olmamıştır. Küçük çocuğu vuran bir polis, böyle bir yasanın arkasına saklanarak bizleri zor vaziyette bırakıyorlar, ufacık çocuklarımızı vuruyorlar. Sağlık hali şu an iyi. Şu an konuşabiliyor. Bizi tanıyor. Okuldan çıkıp gitmiş. Herhangi bir örgütsel bu şeklinde şeyleri bulunmamakta çantasında' dedi.

MEHMET SEVİGEN: HÜKÜMET GAZİ'DE YAŞAYANLARA BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRSİN

Olayı duyarak aileye geçmiş olsun dileklerinde bulunmak için hastaneye gelen CHP Eski Milletvekili Mehmet Sevigen ise, yaptığı izahatda, hükümetin Gazi Mahallesi'nde yaşayanlara bakış açısını değiştirmesi gerektiğini belirterek, 'Konuyla ilgili izahat yapmak arzulayan avukatlar dahi darp ediliyor, izahat yapılmasına müsaade edilmiyor. Ümidimiz, çocuğumuzun iz kalmadan sağlığına kavuşması. Buradaki bireyler da demokratik haklarını kullanımı istiyorlar. Bu hükümet Gazi Mahallesi'nde oturanlara bakış açısını değiştirsin' dedi.

Hastanenin acil kısmı önünde bekleyen bir küme ise, 'Anaların öfkesi katilleri boğacak' diye slogan attı. Kalabalık daha sonra hastane önünden ayrıldı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar