Sultangazi Belediyesi, geciken hastane ile ilgili açıklama yaptı

Sultangazi Belediyesi, kendi bölgesinde inşa edilecek hastanenin daha önce verilen tarihte bitirilememesini BBP’lilerin protesto etmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sultangazi Belediyesi, geciken hastane ile ilgili açıklama yaptı

Sultangazi Belediyesi, kendi bölgesinde inşa edilecek hastanenin daha önce verilen tarihte bitirilememesini BBP’lilerin protesto etmesi üzerine bir açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada, yüklenici firmanın ihale şartlarını yerine getirmemesi, müteahhit firmanın da çekilmesi nedeniyle gecikme yaşandığı duyuruldu.

Sultangazi’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl için bitirileceği yönünde söz verdiği belirtilen hastanenin henüz temeli dahi atılmaması üzerine BBP’liler, dün tepki eylemi yapmıştı. BBP’li grup, boş arazide olmayan hastanenin açılışını gerçekleştirmişti. Konunun haberlere yansıması üzerine Sultangazi Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, TOKİ tarafından 4 Ağustos 2011 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen Sultangazi Devlet Hastanesi Projesi’nde yüklenici firmanın ihale şartlarını yerine getirmemesi ve müteahhit firmanın da çekilmesi nedeniyle hastanenin yapımının geciktiği kaydedildi. Hastane için 27 Mart 2014 tarihinde bir kez daha ihale yapılacağı ifade edildi.

46 bin 500 metrekarelik alana inşa edilmesi planlanan proje kapsamında 200’ü kadın doğum olmak üzere toplamda 600 yatak kapasiteli bir hastane inşa edileceği hatırlatıldı.

CİHAN

Yorumlar