Sultanahmet'te kandil heyecanı

Mevlit Kandili'nde geceyi idrak etmek isteyen binlerce Müslüman Sultanahmet Camii'ne akın etti.

Google Haberlere Abone ol
Sultanahmet'te kandil heyecanı

Mevlit Kandili'nde geceyi idrak etmek isteyen binlerce Müslüman Sultanahmet Camii'ne akın etti. Camiye gelenler arasında geceyi iyi değerlendirmek isteyen engelli vatandaşlarda vardı.

Mevlit Kandili, İstanbul'un hemen hemen bütün camilerinde coşku içinde idrak edildi. O coşkunun yaşandığı yerler bir tanesi de Sultanahmet Camii oldu. İstanbul Müftülüğü Mevlit Kandili dolayısıyla bir program düzenledi. Akşam namazından sonra başlayan programa ilgi büyük oldu.

Gecede vaaz veren Emrullah Hatipoğlu Allah'ın resulünün elinin bize her zaman açık olduğunu ve o ele sarılıp onun rehberliğinde Allah'a yönelmemiz durumunda boş dönmemizin mümkün olmadığını belirtti.

Amaçlarının bu mübarek gecede peygamber efendimizin doğumunu yad etmek, Peygamber Efendimiz'in şefaatine nail olmak olduğunu belirten vatandaşlar; "Allah'ın nail eylediği kullardan biri olmak için gecemizi ifa ediyoruz." şeklinde konuştu.

Sultanahmet Camiine ibadet için gelen engelli vatandaşlar ise "Allah hayırlı etsin, Allah herkesin kapısını açsın. Bu gecede Kur'an okuyacağız, namazımızı kılacağız. Evimize vardığımız da yine namazımızı kılacağız, dua edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yatsı namazından sonra başlayan kandil programında Kur'an Kerim tilavetleri ve mevlit okunup Peygamber için salavatlar getirildi, dualar edildi. CİHAN

Yorumlar