Sultan Sazlığı’nın tanıtımı için uçurtma şenliği düzenlendi

Türkiye'nin en önemli kuş cennetlerinden birisi olan Sultan Sazlığı’nın tanıtımı için düzenlenen uçurtma şenliğinde şiddetli fırtına, uçurtma severlere zor anlar yaşattı. 3. Yeşilhisar Sultan Sazlığı Uçurtma Şenliği, Kayseri...

Google Haberlere Abone ol
Sultan Sazlığı’nın tanıtımı için uçurtma şenliği düzenlendi

Türkiye'nin en önemli kuş cennetlerinden birisi olan Sultan Sazlığı’nın tanıtımı için düzenlenen uçurtma şenliğinde şiddetli fırtına, uçurtma severlere zor anlar yaşattı.

3. Yeşilhisar Sultan Sazlığı Uçurtma Şenliği, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün katılımıyla Ovakent bölgesinde düzenlenen etkinlikle yapıldı. Gazetecilere yaptığı açıklamada Düzgün, şenliğin Kayseri’nin turizm değeri Sultan Sazlığı’nın tanıtımı için yapıldığını ifade etti. Katılımcılara teşekkür eden Düzgün, “Yeşilhisar Kaymakamlığı ve belediyesi Sultan Sazlığının tanıtımı için güzel bir etkinlik organize etmişler. Bugün havanın biraz fırtınalı olması nedeniyle gençler ve vatandaşlar rahat bir vakit geçiremiyor.” dedi. Sultan Sazlığı’nın Kayseri için çok önemli bir yer olduğunu belirten Düzgün, "Burası Erciyes’in eteğinde, doğa turizmine açılması bakımından son derece önemli. Bir bölgede turizmin gelişmesi için öncelikle o bölge insanının orasını tanıması gerekiyor. İnsanların buraya yönlendirilmesi açısında bu şenliği önemsiyorum. Buraya daha fazla turistin çekilmesi için bu şenliğin sürekli olmasını arzu ediyoruz." dedi.

Yeşilhisar Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar da önceliğin Sultan Sazlığı’nın tanıtımı olduğunu ifade ederek, “Sahip olduğumuz bu güzel kuş cennetini bütün insanlara tanıtma adına inşallah bu etkinliği sürekli hale getireceğiz." dedi.

Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz de "Sultan Sazlığı geçmişte şanssız bir dönem yaşadı. Ama bugün suyu, çevredeki hayvan varlığı ve yeşiliyle bölgemize önemli katkıları olan bir yer konumunda." diye konuştu.

Şenlikte, fırtına nedeniyle uçurmaseverler zor anlar yaşadı. Rüzgarın şiddetli olması zaman zaman uçurtmaların uçmasını engelledi. Katılımcılara, kıl çadırlarda bayanlar tarafından pişirilen gözlemelerden ikram edildi. Çadırları ziyaret eden Vali Düzgün ve beraberindeki protokole de, gözleme ikram edildi. Şenliğin sonunda, uçurma yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi.

SULTAN SAZLIĞI

Kayseri'nin Develi, Yeşilhisar ve Yahyalı ilçeleri arasında kalan Sultan Sazlığı, Türkiye'nin en önemli kuş cennetlerinden biri. İl merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. 1971 yılında Tarım, Orman ve Köy İşleri Başkanlığı'nca koruma altına alınan Sultan Sazlığı, 301 çeşit kuş türüne ve Türkiye'de az sayıda bulunan bin adet flamingoya ev sahipliği yapıyor. CİHAN

Yorumlar