Sultan Alparslan'da mental aritmetik ders listesine girdi

Kars Özel Sultan Alparslan Koleji 2012-2013 eğitim öğretim yılında altyapı çalışmalarına başladığı Mental Aritmetiği ders olarak vermeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Sultan Alparslan'da mental aritmetik ders listesine girdi

Kars Özel Sultan Alparslan Koleji 2012-2013 eğitim öğretim yılında altyapı çalışmalarına başladığı Mental Aritmetiği ders olarak vermeye başladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kolej Müdürü Fatih Akaslan, derslerin yanında kendilerini daha iyi geliştirmek isteyen öğrencilere mental aritmetik kulübünün de açıldığını söyledi. Bu çerçevede, öğrenci ve öğretmenler için gerekli tüm dokümanların temin edildiğini ifade eden Okul Müdürü Akaslan, "Okullarımızda ders müfredatının yoğun olması nedeni ile birtakım ders dışı etkinlikler maalesef yapılamamaktadır. Biz Alparslan Koleji olarak haftalık 10 saate yakın etüt çalışması yaparak hem derslerimize takviye hem de bir takım ders dışı etkinlileri yapma imkânı bulmaktayız. Geçen yıl altyapı çalışmalarına başlayıp bu sene ders olarak çalışma yapacağımız mental aritmetiği uygulamaya başladık. Öğrencilerimize planladığımız saatlerde öğretmenlerimiz bu dersi planlı bir şekilde öğrencilerimize öğretiyorlar. Alparslan Koleji olarak önümüzdeki yıllarda uygulamasını yapacağımız bir takım yeniliklerin de alt yapı çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Öğrencilerimizin eğitim öğretim ve sosyal kültürel alanlarda yetişmeleri için çalışmalarımıza devam etmekteyiz." dedi.

Mental Kulübü öğretmenlerinden Muhammet Ata ise, "Haftada düzenli olarak 3 saate yakın sınıflarımızda mental aritmetik dersi verilmektedir. İsteyen ve kendini daha fazla yetiştirmek isteyen öğrencilerimizin olabileceğini düşünerek mental kulübü açmaya karar verdik. Yapılan kulüp seçimlerinde 48 öğrencimizin mental kulübünde olmak istediği görüldü. Bu nedenle öğrencilerimizle sınıf ve yaş durumuna da bakarak 2 ayrı sınıfta mental kulübü çalışmalarını başlattık." dedi.

Sınıfta yapılan etkinliklerin kulüpte tekrar edilmesiyle öğrenmelerinin daha kolay olduğunu söyleyen öğrencilerden Erkin Berk Poliçe, "Ayrıca çok fazla etkinlik yapmak ve derslerle ilgili zeka oyunları oynamak çok güzel." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar