Süleyman Şah Türbesi ne zaman bitecek?

Şanlıurfa Valisi Küçük, Suriye Eşmesi'nde yapımına başlanan Süleyman Şah Türbesi'nde incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Süleyman Şah Türbesi ne zaman bitecek?

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Şah Fırat Operasyonu" kapsamında yurda getirilen manevi ederi yüksek ecdat yadigarı emanetlerin muhafaza edildiği karakolu ziyaret etti.

Valilikten yapılan izahatya göre, Vali Küçük, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Şah Fırat Operasyonu'nun arkasından 3. Hudut Alayı 3. Hudut Taburu 8. Hudut Bölük Komutanlığı'na gelerek burada oluşturulan geçici türbeyi ziyaret etti.

Küçük, daha sonra Suriye Eşmesi'nde inşası devam eden türbenin olduğu bölgede tetkiklerde bulundu, çalışmalar meselesinde ilgililerden bilgi aldı.

Ziyarete ait izahat oluşturan Küçük, manevi ederi yüksek ecdat yadigarının muvaffakiyetli bir operasyonla Türkiye'ye getirildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Suriye Eşmesi'nde sıkı bir meslek var. İnşallah birkaç gün içerisinde yapım çalışmaları bitecek ve ziyaretçilere açılacak. Köyümüzü de ziyaret ettik. Köyde iri bir memnuniyet var. Büyük bir zatın bu topraklara gelmesi gurur verici. Sevinç içindeler, Süleyman Şah'ı kendi ataları şekilde görüyorlar. Devletimiz de bu bölgede sıkı bir meslek içinde. Köyün ve çevresinin tüm gereksinimleri kurumlarımız sebebi ile gideriliyor. Köyümüze, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun. İnşallah birkaç gün içerisinde türbe ziyarete açılmış olacak."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar