Suat Yıldırım: 11 yıldır ABD’ye gitmedim, bu yalanların dinde, ahlakta yeri yok

Prof. Dr. Suat Yıldırım, ilahiyatçıların ‘süreçten rahatsız oldukları’ yönündeki mesajını Fethullah Gülen Hocaefendi’ye götürdüğü iddiasını yalanladı. Yeni Şafak’taki haberin tamamen düzmece olduğunu belirten Prof. Yıldırım,...

Google Haberlere Abone ol
Suat Yıldırım: 11 yıldır ABD’ye gitmedim, bu yalanların dinde, ahlakta yeri yok

Prof. Dr. Suat Yıldırım, ilahiyatçıların ‘süreçten rahatsız oldukları’ yönündeki mesajını Fethullah Gülen Hocaefendi’ye götürdüğü iddiasını yalanladı. Yeni Şafak’taki haberin tamamen düzmece olduğunu belirten Prof. Yıldırım, “11 yıldır ABD’ye giremiyorum. Haberle ilgili hukukî girişimlerde bulunacağım.” dedi.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasından itibaren Hizmet Hareketi’ne yönelik iftira ve karalama kampanyası yürüten hükümete yakın gazetelerden Yeni Şafak, yalan haberlerine bir yenisini daha ekledi. Gazete dün manşetten verdiği ‘Ameliyat başlatmış’ başlıklı haberinde, süreçten rahatsız olan bir grup ilahiyatçının, Hizmet Hareketi’ne yakın Prof. Dr. Suat Yıldırım ve işadamı Mustafa Kavurmacı’ya gidip, ‘Bu gidişat bütün İslamî gruplara zarar verir hale gelmeye başladı’ mesajı verdiğini söyledi. İddiaya göre Yıldırım ve Kavurmacı da bu mesajı Fethullah Gülen Hocaefendi’ye iletti. Hocaefendi’nin ise bu mesaja karşılık, “Ameliyat başlamıştır, ilaç tedavisine dönülemez.” cevabını verdiği iftirası atıldı.

Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi’yi karalamaya, itibarsızlaştırmaya yönelik yapılan haber, olayda adı geçen isimler tarafından yalanlandı. 2003 yılından beri ABD’ye gitmediğini belirten Prof. Dr. Suat Yıldırım, şöyle konuştu: “Ben Amerika’ya 11 seneden beri giremiyorum. Amerika bana vize vermiyor. 11 senedir Amerika’ya girememişken böyle bir iddia ortaya atılması çok garip. Ayrıca şunu da yadırgıyorum. Kişilerle ilgili haber yapılırken böyle önemli bir iddia öne sürülürken hiç değilse kişilere sorulmaz mı? Bu şekilde manşetten haber uydurmanın hiçbir yerde ne dinde ne ahlakta ne de basın etiğinde yeri yoktur. Yalan haberleri yapanlar hakkında yasal yollara da başvuracağım.”

İş adamı Mustafa Şevki Kavurmacı da Yeni Şafak’taki haberin tamamen gerçek dışı olduğunu açıkladı. Yazılı açıklama yapan Kavurmacı, “Bahsi geçen haberde şahsım ile ilgili yer verilen ‘İlahiyatçı bir grup din adamı ile görüşüp mesaj iletmek üzere Pensilvanya’ya gidip Sayın Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüştüğüm ve Hocaefendi’den tepki gördüğüm’ haberi tamamen gerçek dışıdır. Haberde yer alan ifadelerin içeriği kurgudan ibaret olup, hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmaksızın ve şahsımın bilgisine başvurulmaksızın oluşturulmuş gerçek dışı beyanlardır.” dedi. Kavurmacı’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’yi, Sayın Prof. Dr. Suat Yıldırım Beyefendi’yi ve şahsımı konu alan bu kurgu haberi hazırlayan kişi ve medya grubunu esefle kınıyor, ülkemizin hoşgörü ve kardeşlik iklimine her zamankinden çok ihtiyaç olduğu bugünlerde nefret ve düşmanlık ifade eden dil ve içerikli bu kurgu ve asılsız haberin şahsımı ziyadesi ile üzdüğünü de ifade etmek istiyorum. Yanıltıcı ve araştırılmadan yapılan haberlerin hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmadığı ve basının inandırıcılığını da yok ettiği hususlarını kamuoyunun takdirlerine sunuyorum.” Haberde yansıtıldığı gibi bir görüşmenin söz konusu olmadığını belirten Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil de, Hocaefendi’nin “Ameliyat başladı, ilaçla tedavi mümkün değil” gibi bir ifadeyi asla kullanmayacağını ancak ‘Ameliyat başlamıştır’ sözünün Başbakan’a ait olduğunu bildiklerini söyledi.

CİHAN

Yorumlar