Su kanallarına tel örgülü önlem

Mersin Silifke Belediyesi ve Silifke Sulama Birliği DSİ kanalı çevresinde meydana gelen boğulma gibi olayların önüne geçmek için kanal çevresinde tel örgü çalışması başlattı.    Atik Mahallesi Göksu Irmağı'ndan başlayarak...

Google Haberlere Abone ol
Su kanallarına tel örgülü önlem

Mersin Silifke Belediyesi ve Silifke Sulama Birliği DSİ kanalı çevresinde meydana gelen boğulma gibi olayların önüne geçmek için kanal çevresinde tel örgü çalışması başlattı.

    Atik Mahallesi Göksu Irmağı'ndan başlayarak arıtma tesisi istikametine uzanan sulama kanalı kenarında özellikle yaz aylarında meydana gelen ve ölümle sonuçlanan üzücü olaylara karşı önlem almaya devam ediyor.

Belediye ekipleri, Atik Mahallesi'nde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, insan hayatının her şeyin üstünde olduğunu belirterek Atik Mahallesi'nin içerisinden geçerek arıtma tesisi istikametine doğru var olan sulama kanalı bölgede araçların ve motosikletlerin yanı sıra yayaların ve çocukların DSİ kanalına düşmesi sonucu yaşanan üzücü olaylara karşı tedbir aldıklarını söyledi.

    Başkan Turgut, "Bu bölgede en çok zarar gören yine bizim insanlarımız. Gece gündüz bu yol üzerinde seyreden araç ve yaya trafiğinin yanı sıra bu mahallede oturan ailelerin çocukları da zaman zamanda bu sulama kanalı yüzünden üzücü olaylara sahne olmaktaydı. Biz de belediye olarak sulama birliğimizle ortaklaşa bir çalışma yaparak DSİ kanalı kenarına koruyucu ve kollayıcı bir özelliğe sahip olan tel örgü ile önlem almaya karar verdik. Ekiplerimiz DSİ kanalı kenarında devam eden tel örgü çalışmalarını kısa sürede tamamlayacaktır. Temennimiz kazaların olmaması ve insanlarımızın can ve mal kaybına uğramamasıdır." dedi. CİHAN

Yorumlar