Stuttgart 21 protestocularından dini güne saygı

Stuttgart 21 projesini 204 haftadır aralıksız her pazartesi günü Park Koruyucuları İnisiyatifi öncülüğünde protesto eden grup, bugün ilk kez eylemlerine ara verdi.

Google Haberlere Abone ol
Stuttgart 21 protestocularından dini güne saygı

Stuttgart 21 projesini 204 haftadır aralıksız her pazartesi günü Park Koruyucuları İnisiyatifi öncülüğünde protesto eden grup, bugün ilk kez eylemlerine ara verdi. Baden-Württemberg eyaletinde dini bayram olan Heilige Dreikönige nedeniyle, dün 205. gösteriyi yapmayan protestocular, haftalar sonra ilk defa pazartesi günü sokağa çıkmadı.

Park İnisiyatifi yazılı bir açıklama ile 6 Ocak’ta yapılacak olan pazartesi gösterisini bayram nedeniyle yapmayacaklarını duyurdu. Diğer yandan pazartesi günleri saat 18:00’de gösterilerin Stuttgart tren istasyonunun içinde yapılması Stuttgart İdare Mahkemesi tarafından yasaklandı.

Mahkemenin kararına itiraz eden protestocular bu yasağın ardından tren istasyonun önünden başlayarak belediye sarayının bulunduğu Marktplatz’a kadar yürüyor. Protestocular itirazlarının sonuçlanacağı zamana kadar gösterilerine bu şekilde devam edeceklerini açıkladı. Mahkemenin kararı ancak şubat ayında vermesi bekleniyor. Polis ise göstericilerin trafiği engellemesinden şikâyetçi.

Güvenlikten sorumlu Belediye Başkanı Martin Schairer, göstericileri şehrin düzenine ve barışına saygılı olmaya davet etti. Stuttgart 21 karşıtları, 13 Ocak Pazartesi günü gösterilerine kaldıkları yerden devam edeceklerini duyurdu. CİHAN

Yorumlar