STK'lar: Yolsuzluk operasyonları saptırılarak bilgi kirliliği oluşturuluyor

Ordu’da eğitimden iş dünyasına kadar birçok alanda faaliyette bulunan 30 sivil toplum kuruluşu ortak basın açıklaması yaparak, son günlerde yaşanan gelişmelerle Hizmet Hareketi’nin yıpratılmaya çalışıldığına vurgu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
STK'lar: Yolsuzluk operasyonları saptırılarak bilgi kirliliği oluşturuluyor

Ordu’da eğitimden iş dünyasına kadar birçok alanda faaliyette bulunan 30 sivil toplum kuruluşu ortak basın açıklaması yaparak, son günlerde yaşanan gelişmelerle Hizmet Hareketi’nin yıpratılmaya çalışıldığına vurgu yaptı.

Ordu’da faaliyet gösteren 30 sivil toplum kuruluşu adına açıklama yapan eğitimci Ali Erenler, son zamanlarda kamuoyunu meşgul eden dershanelerin kapatılması, fişleme iddiaları, yolsuzluk operasyonlarının merkezinden saptırılarak bilgi kirliliğine sebep olduğunu, Hizmet Hareketi’nin yıpratılarak zan altında bırakılmak istendiğine dikkat çekti. Hizmet Hareketi’nin toplumun her kesiminden gönüllüleri olan, kamu yararına hizmet eden sivil bir hareket olduğunu vurgulayan Erenler, “Ülkemizde ve dünyada yaptığı faaliyetlerle, insani değerler etrafında mutabakat sağlama, toplumsal barışın tesisi, dünyanın her yerinde problem teşkil eden sefalet, cehalet, terör, haksızlık ile mücadele etmektedir.” dedi.

Milletin menfaatine olan her icraata ve her projeye kim olduğuna bakılmaksızın destek verildiğini belirten Ali Erenler, “Hizmet Hareketi’yle alakalı, toplumu ve gönüllülerini yaralayan, paralel devlet, çete, virüs, in, gizli örgüt, haşhaşi gibi iftiralarla, hiçbir bilgi ve belge ortaya koymadan, hiçbir hukuki temele dayanmadan yaftalanıyor. Bir karıncayı bile incitmekten korkan bu hizmet erlerine bu tür benzetmeler nasıl kullanılır? Bir kısım medya, sorumlu ve objektif gazetecilik kriterlerini hiçe sayarak ve bir merkezden yönlendirildiği aşikar bir tarzda, her türlü yalan ve iftiraya başvurmak suretiyle Hizmet Hareketi hakkında kara propaganda kampanyası yürütüyor. Maalesef 28 Şubat sürecinden daha ağır bir yıpratma faaliyeti yapılıyor.” şeklinde konuştu.

Kamuda çalışan memurlar ve bürokratların Hizmet Hareketi’ne nispet edilerek fişlendiğine değinen Ali Erenler, “Memurların, bürokratların hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden görev yerleri değiştiriliyor. Anadolu insanının himmet ve gayretleriyle büyükelçiliğimizin bulunmadığı ülkelerde dahi ülkemizi en güzel şekilde temsil eden, ulaştıkları her insana ülkemizi ve milletimizi sevdiren, yurt dışındaki okullar da bu süreçte yıpratılmak isteniyor. Devletimizin büyükelçilerine; bulundukları her ülkede birer gönüllü kültür elçisi olan bu öğretmenlerimizi örgüt üyesi gibi gösterme görevi veriliyor.” diye konuştu.

Erenler, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sırf Hizmet Hareketi’ne gönül verdi diye devlete düzenli vergisini ödeyen saygın işadamlarının işletme faaliyet izinlerinin iptalini, ülke ekonomisine hizmet eden finans kurumlarının açıktan hedef gösterilmesini teşebbüs hürriyetine indirilmiş bir darbe olarak algılıyoruz. Gerek yerli gerekse yabancı yatırımcı açısından Türkiye’nin güvenli bir ülke olmaktan çıkarılmaya çalışıldığını üzüntüyle izliyoruz. Hayatlarını almaya değil vermeye adamış dünyevi hiçbir beklentisi olmayan, hasbi ruhları rencide etmekten, huzuru en çok isteyen hizmet insanlarını, huzursuzluğun sebebiymiş gibi göstermeye çalışmaktan, ucuz hesaplar uğruna yarın yüzümüzü daha fazla kızartacak sözlerden, kardeşlik hukukumuzu zedeleyen davranışlardan ve açılan bu yarayı daha fazla derinleştirmekten vazgeçelim. Şimdiye kadar hizmet hareketi için her platformda desteklerini ve takdirlerini ifade etmekte olan Sayın Başbakan’ın bir an önce bu tutumundan vazgeçmesini beklemekteyiz.” CİHAN

Yorumlar