STK'lar: Nefret söyleminden bir an önce vazgeçilmelidir

Düzce’de DÜSİAD, SIHADER, TÜMÇEK, BURÇ AKADEMİ ve KÖYDER gibi sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, politikacılara 'nefret söylemi'nden vazgeçmeleri çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
STK'lar: Nefret söyleminden bir an önce vazgeçilmelidir

Düzce’de DÜSİAD, SIHADER, TÜMÇEK, BURÇ AKADEMİ ve KÖYDER gibi sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, politikacılara 'nefret söylemi'nden vazgeçmeleri çağrısı yaptı.

Sivil toplum kuruluşları adına ortak basın açıklamasını DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır okudu. Çakır, “Son günlerde ülkemizde olan gerginliği, para piyasalarındaki dalgalanmaları, ekonomik gelişmeleri endişe ile takip etmekteyiz. Böyle bir piyasada böylesi söylemlerin ve uygulamaların olduğu ülkede bırakın yabancı yatırımcının gelmesini bizler de yani yerli yatırımcı da yatırımlarını geciktirir. Ülkemizde bugün bütün kesimler bilerek ya da bilmeyerek yapmış olduğu nefret söyleminden bir an önce vazgeçmelidir. Türkiye’de referandumdaki kazanımlar geriye götürülmemelidir. İnsanlar 'paralel yapı' adı altında taraf olmaya zorlanmaktadır. Toplumda oluşturulmak istenen ayrıştırma, kitleler arasında çizgi çizme geçmişteki sağ-sol Türk-Kürt, laik-dinci gibi kısır çatışmaları andırmaktadır. Bugün yaşanmakta olan çekişmeler yalnızca belli grupları birbirine karşı düşman etmeye çalışmakla kalmıyor baba-oğul, ağabey-kardeş ve yıllara dayanan dostluklar arasındaki uhuvveti de zedeliyor."

Bugün toplumda yarınlarda telafisi çok zor olacak sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Eyüp Çakır, sözlerine şöyle devam etti: "Geçmişte söylediğim bir sözü tekrar etmek istiyorum. Kardeş kavgası aileye zarar verir ve biz hiç dostumuzla kardeşimizle kavga etmeyeceğiz. Bugün içimizde bulunan birçok dostumuz hem siyaset yaparak ülkesine hizmet etmeye hem de sevgi ve hoşgörü ile ülkemiz adına dünyaya açılmış Hizmet Hareketi'ne gönül vererek, ülkesinin bayrağını ve dilini 170 ülkede temsil edenlere destek vererek ülkesine hizmet etmektedir. Bizler bugün siyasetin kullandığı ağır dile gazetelerin tümünün yapmış olduğu ağır taraflı tahrik edici üsluba bakmadan kardeşlik duygularımızı zedelememeliyiz. Bizler siyaseten ya da bir grup adına birbirimizi sevmedik. Bizler yaşam biçimimiz dünyaya aynı pencereden bakışımız aynı düşünce yapısına sahip olduğumuz için arkadaş olduk. Dost olduk kardeş olduk. Bu filmin sonunu beklemeliyiz ve kendimizi taraf olma zorunda hissetmemeliyiz. Sonra birbirimizin yüzüne bakamayız. Eğer ülke içinde bir paralel yapı varsa mutlaka tespit edilmeli ve gereken yapılmalıdır. Bu konuda ülkesini seven hiç kimse hayır demez diyemez. Bu yapı ithamla değil belge ile topluma anlatılmalıdır. Gönül dünyasında ülkesine hizmet eden herkesi yerleştirmiş bu insanlar siyasete ya da ideolojik olarak sadece kendinden veren ama hiçbir maddi beklentide olmayan insanlardır ve ağır ithamları hak etmemektedir. Şunu unutmamak lazım bizim için demokrasinin işlemesi kurtuluştur. Ve bu ülkeye seçimle gelen bir hükümet ancak seçimle gider illegal olan her yıpratma asla ve asla kabul edilemez. Ve milletin oyuyla seçilen bir hükümet de ancak millete hizmet eder, düşman olamaz, nefret tohumu saçamaz. Ülkemizde kardeşliğin huzurun bozulmaması adına herkesin ve her kesimin daha duyarlı olmasını DÜSİAD Yönetim Kurulum, üyelerim ve şahsım adına bir an önce ülkemizin kendi iç çekişmelerinden çıkarak ekonomik yarışa kendi kulvarında devam etmesini ve sağduyunun hakim olmasını temenni ediyorum.” CİHAN

Yorumlar