STK'lar: Başbakan'ın yaptığı yakıştırmalardan dolayı hayal kırıklığı içindeyiz

Gümüşhane’de eğitimden iş dünyasına çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 18 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hizmet Hareketi’ni kastederek yaptığı yakıştırmalardan dolayı büyük bir hayal kırıklığı içinde olduklarını bildi.

Google Haberlere Abone ol
STK'lar: Başbakan'ın yaptığı yakıştırmalardan dolayı hayal kırıklığı içindeyiz

Gümüşhane’de eğitimden iş dünyasına çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 18 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hizmet Hareketi’ni kastederek yaptığı yakıştırmalardan dolayı büyük bir hayal kırıklığı içinde olduklarını bildirdi.

Son günlerde yaşanan olaylardan dolayı AK Parti Gümüşhane il ve ilçe yöneticilerini ziyaret ettikten sonra Gümüş Otel'de düzenlenen basın toplantısında STK’lar adına konuşan Gümüşhane İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Abdullah Yavuz, AK Parti yetkililerine Hizmet Hareketi’nin yıpratılmaya çalışıldığını ve buna dur denmesi gerektiğini söylediklerini bildirdi.
GİAD Başkanı Abdullah Yavuz, son zamanlarda kamuoyunu meşgul eden dershanelerin kapatılması, fişleme iddiaları ve yolsuzluk operasyonlarının merkezinden saptırılarak, Hizmet Hareketi’ni yıpratmak ve zan altında bırakılmak istendiğine şahit olduklarını, bu kurumların ülkemizde ve dünyada yaptığı faaliyetlerle, insani değerler etrafında mutabakat sağlama, toplumsal barışın tesisi, dünyanın her yerinde problem teşkil eden sefalet, cehalet, terör, haksızlık ile mücadele ettiğini belirtti.

Bu eğitim kurumlarının kendisine emanet edilen nesli bırakın uyuşturucu ve alkolü, sigara içmekten bile uzak durmayı öğretirken, toplumu ve gönüllülerini yaralayan ifadelerle yaftalanmasının oldukça üzüntü verici olduğunu dile getiren Başkan Yavuz, şunları dile getirdi: "Yüksek sesle meydanlarda söylenen bu sözler ve yapılan bu karalamalar, yıpratma, itibarsızlaştırma, ötekileştirme kampanyaları hizmete gönül veren her insanı incitmiştir. Allah rızasına kilitlenmiş, bir ilim ve fikir insanı olan, hayatta herhangi bir makam, mevki, maddi çıkar ve siyasi hedef içinde olmayan; dolayısıyla savaşla, tuzakla, operasyonlarla, kirli oyunlarla hiçbir ilgisi bulunmayan Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, örgüt lideri olarak gösterilmeye çalışılmaktadır. Hayatlarını, almaya değil vermeye adamış, dünyevi hiçbir beklentisi olmayan, hasbi ruhları rencide etmekten, huzuru en çok isteyen hizmet insanlarını huzursuzluğun sebebiymiş gibi göstermeye çalışmaktan, yarın yüzümüzü daha fazla kızartacak sözlerden, kardeşlik hukukumuzu zedeleyen davranışlardan ve açılan bu yarayı daha fazla derinleştirmekten vazgeçilmesini istiyoruz. Bütün bu eğitim, kültür ve sivil toplum faaliyetleri başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Bakanlarımız ve Milletvekillerimiz tarafından teşvik ve takdir edilmiştir."

Hizmet Hareketi'nin dünyada 160’tan fazla ülkede binleri aşan kurum ve kuruluşlarıyla gayret ve emeğin içinde olduğunu ifade eden Yavuz, “Bu hareketin kültürümüzü tanıtmak, dilimizi öğretmek, ülkemizi sevdirmek, işadamlarına öncülük etmek, insani yardım yapmak, evrensel değerlerle eğitim faaliyetleri yürütmek, Türkiye sevgisi taşıyan insan yetiştirmek gibi pek çok mefkuresi vardır. Ayrıca bu hareket, ülkemiz aleyhinde de hiçbir faaliyetin içinde olmamıştır. Kamuda çalışan memurlar, bürokratlar, hizmet hareketine nispet edilerek fişleniyor ve hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden kıyıma tabi tutuluyor. Anadolu insanının himmet ve gayretleriyle büyükelçiliğimizin bulunmadığı ülkelerde dahi ülkemizi en güzel şekilde temsil eden, ulaştıkları her insana ülkemizi ve milletimizi sevdiren yurt dışındaki okullar da bu süreçte yıpratılmak isteniyor. Devletimizin büyükelçilerine, bulundukları her ülkede birer gönüllü kültür elçisi olan bu öğretmenlerimizi örgüt üyesi gibi gösterme görevi veriliyor. Hizmet Hareketi'yle ilgili Sayın Başbakan’ın yanlış bilgilendirildiğini ve yönlendirildiğini düşünüyoruz. Sayın Başbakan'ın Hizmet Hareketi’ni kastederek yaptığı yakıştırmalardan dolayı büyük bir hayal kırıklığı içerisindeyiz. Dünyaya mal olmuş toplumun büyük bir kesimi tarafından desteklenen Hizmet Hareketi'ni, bin yıllık devlet geleneği ile bağdaşmayan bir üslupla muhatap almak son derece üzücüdür. Düne kadar din kardeşliği hukuku içerisinde yaşadığımız, görüştüğümüz AK Partililer’i temsil eden Sayın Başbakan bizleri kastederek kırıcı yakıştırmalarda bulunmaları bizlerde onarılması güç büyük manevi yaralar açmaktadır. Birçok AK Partilinin çocuğu veya yakını hizmet okullarında ve dershanelerinde eğitim görürken ‘çocuklarınızı dershanelerden alın’ denilmesi, hizmet evlerinin ‘in’, hizmete gönül verenlerin ‘örgüt ve çete’ gibi gösterilmesi, ardından ‘Haşhaşi’lere benzetilmesi bizleri büyük bir hayal kırıklığı içine sokmuştur.” şeklinde konuştu.

Hukuk çerçevesinde kalmak şartıyla devlet bünyesinde paralel tabir edilen bir yapı/devlet varsa bütün delilleriyle hukuk çerçevesinde üzerine gidilmesini ve ortaya çıkarılmasını isteyen Başkan Yavuz, "Toplumsal barışta yöneticiler duyarlı olmalıdır. Hukuk askıya alınmamalıdır. Varsa yargının hatalarını yargıyla çözmek zorundayız. Ne olursa olsun bu ülkede hukukun üstünlüğü konusunda ittifak etmek zorundayız. Şimdiye kadar olduğu gibi ülkemiz ve milletimiz adına güzel ve iyi olan her projeyi ve adımı destekleyip, yapılan yanlışlarında karşısında olmaya devam edeceğiz." şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar