Sterilizasyon Dezenfektasyon Sempozyumu yapıldı

Çukurova Üniversitesi ve Adana Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı koordinasyonunda "Çukurova Sterilizasyon Dezenfektasyon Günleri Sorunlar ve Çözüm Önerileri Sempozyumu" gerçekleştirildi. Sempozyumda hastane enfeksiyonlarına...

Google Haberlere Abone ol
Sterilizasyon Dezenfektasyon Sempozyumu yapıldı

Çukurova Üniversitesi ve Adana Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı koordinasyonunda "Çukurova Sterilizasyon Dezenfektasyon Günleri Sorunlar ve Çözüm Önerileri Sempozyumu" gerçekleştirildi.

Sempozyumda hastane enfeksiyonlarına karşı sterilizasyonun ve dezenfektasyonun önemine vurgu yapıldı.

Anemon Otel'de gerçekleştirilen sempozyuma İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Kemal Kiraz ile diğer yetkililer katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, günümüzde hastane koşullarında enfeksiyon ile mücadelenin son derece önemli olduğunun altını çizdi. Taşova, enfeksiyonla mücadele konusunun başında ise sterilizasyon ve dezenfektasyonun öneminin ön plana çıktığını dile getirdi. Yapılacak doğru çalışmalarla hastane enfeksiyonları riskinin en aza indirilmesinin mümkün olduğunu ifade eden Taşova bu tür sempozyumlarında son derece faydalı olduğunun altını çizdi.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Kemal Kiraz ise hastaya sunulan kaliteli hizmetin hijyenle doğru orantılı olduğunu ifade ederek tüm hastanelerimizde sterilizasyon ve dezenfektasyona büyük önem vermekteyiz diyerek sempozyumun başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardında Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, ‘Hastane Enfeksiyonlarının önemi ve maliyet’ konulu sunum gerçekleştirdi.

CİHAN

Yorumlar