Srebrenitsa şehitleri iftarda anıldı

Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Srebrenitsa soykırımının 19. yıldönümünde ölenlerin anısına iftar yemeği verdi.Kur’an-ı Kerim okunup duaların yapıldığı iftarda konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar,...

Google Haberlere Abone ol
Srebrenitsa şehitleri iftarda anıldı

Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Srebrenitsa soykırımının 19. yıldönümünde ölenlerin anısına iftar yemeği verdi.

Kur’an-ı Kerim okunup duaların yapıldığı iftarda konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Srebrenitsa’da 19 yıl önce yaşanan soykırımın dünyanın en büyük katliamı olduğunu söyledi. Katliamda hayatını kaybeden Bosnalılar’ın hepsinin şehit olduğunu ifade eden Karalar, “Ramazan ayı barış, dayanışma ve yardımlaşma ayıdır. Bu vesileyle Ramazan’ın tüm dünyaya barışı tesis etmesini diliyorum.” diye konuştu.

Dernek Başkanı Ferhat Gezer de sevgi ve rahmet ayı Ramazan'da Srebrenitsa'da hüznün hakim olduğunu belirterek, katliam sonucu şehit olan ve bu yıl kemikleri bulunan 175 kişiden en gencinin 14 yaşında olduğunu söyledi. Soykırım üzerinden yıllar geçmesine rağmen acıların hala taze olduğunu aktaran Gezer, "Srebrenitsa katliamı, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da gerçekleşmiş en büyük toplu insan kıyımı ve hukuksal anlamda ilk kez belgelenmiş soykırımdır.’’ dedi.

İftarın ardından etkinlikte katliamla ilgili video görüntüleri de izletildi. CİHAN

Yorumlar