Spor Lisesi seçmeleri başladı

Bu yıl eğitime başlayacak olan, Batman Spor Lisesi seçmeleri ilk iki etabı, Batman Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda, son etabı ise 16 Mayıs şehir stadında yapıldı. Atatürk kapalı spor salonunda başlayan seçmeler öncesi, öğrencilere yetenek...

Google Haberlere Abone ol
Spor Lisesi seçmeleri başladı

Bu yıl eğitime başlayacak olan, Batman Spor Lisesi seçmeleri ilk iki etabı, Batman Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda, son etabı ise 16 Mayıs şehir stadında yapıldı. Atatürk kapalı spor salonunda başlayan seçmeler öncesi, öğrencilere yetenek seçmeleri ile ilgili bilgi verildi.

İlk gün seçmelerin yapıldığı kapalı spor salonunu ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, seçmeler hakkında Spor Lisesi Kurucu Müdürü Ömer Eren’den bilgi aldı, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere başarılar dileyen Milli Eğitim Müdürü Çelik; "Spor Lisesini Batman’a kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Bu yıl ilk öğrencilerini alacak olan spor Lisesinde, okuma hakkı kazanacak olan öğrencilerimiz, sevdikleri bir alanda eğitim görme şansını bulacak. Spor alanındaki yeteneklerini geliştirerek, lise eğitiminin ardından üniversitede eğitimlerine daha başarılı bir şekilde devam etme imkânına kavuşmuş olacaklar. Tüm amacımız siz değerli öğrencilerimizin daha güzel bir geleceğe ulaşması için, en iyi eğitimi alma imkânı sağlamak. Milli Eğitim olarak bu imkanları size sağlarken yarınımızın teminatı olan siz gençlerimizin bu olanakları en iyi şekilde kullanarak başarıyı yakalayacağınıza inanıyorum. Sizin başarınız en başta sizi, ailenizi, çevrenizi ve bizi mutlu edecektir. Size başarılar dilerken Batman Spor Lisemizin Batman’a hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Çelik daha sonra Şube Müdürleri Mehmet Şirin Temiz ve Mehmet Işık ile bir süre seçmeleri izledi. Seçmelerin ilk gününde öğrenciler yetenek parkurunu en iyi derecede tamamlamak için çaba harcadı. İkinci günde öğrenciler uzun atlama ve ritmik hareketlerle puan toplamaya çalıştı. Seçmelerin son gününde öğrenciler düz koşuda en iyi puanı almak için 800 ile 1200 metre koştu. Spor Lisesi seçmelerine 41 kız, 129 erkek olmak üzere toplan 170 öğrenci katıldı. Bu yıl spor lisesine 90 öğrenci alınacak.

CİHAN

Yorumlar