Spor dünyasından 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasına destek

İnsanlığın iftihar tablosu Peygamber Efendimiz’i (SAV) tanıtmak ve yâd etmek amacıyla yurt çapında düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ kitap okuma kampanyasına spor dünyasından da destek geldi.

Google Haberlere Abone ol
Spor dünyasından 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasına destek

İnsanlığın iftihar tablosu Peygamber Efendimiz’i (SAV) tanıtmak ve yâd etmek amacıyla yurt çapında düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ kitap okuma kampanyasına spor dünyasından da destek geldi. Beşiktaşlı futbolcular Serdar Kurtuluş, Uğur Boral, Galatasaray’ın efsane oyuncusu Arif Erdem, ünlü teknik direktör Yılmaz Vural, spor sahalarından milletvekilliği sıralarına geçiş yapan Hakan Şükür ve eski futbolculardan İbrahim Üzülmez, Hz.Muhammed’in (SAV) hayatını okuma adına düzenlenen yarışmanın önemine değindi.

SERDAR KURTULUŞ (Beşiktaşlı futbolcu): EN BÜYÜK DUAM ŞEFAATİNE NAİL OLABİLMEK

Öncelikle kutlu doğum haftasına yönelik yapılan bu organizasyonların devamını dilerim. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) hayatı İslamiyet'i yaymaya çalışmakla geçmiş Allah'ın Resulu ve dostudur. Bizler O'nun hayatını örnek alıp kendimize rehber edinmeliyiz. O'nun düsturları bizim de düsturumuz olmalı. Çünkü iyiliği, kötülüğü, haramı, helali Kur'an'ı Kerim ışığında hadis-i şerifleri ile bizlere gösteren Peygamber Efendimiz'dir. O, aynı zamanda tüm İslam aleminin kılavuzudur. Eğer elime bir fırsat sunulsaydı ilk isteyeceğim şey O'nun o mübarek ellerini öpmek olurdu. Bizler onun gösterdiği yolda doğruyu buluyoruz. Rabbime en büyük duam Nebiler Sultanı'nın şefaatine nail olabilmek. Umarım hepimiz Efendimiz'in yolunda ilerler, Cenab-ı Hakk'a ve Efendimize layık bir insan oluruz.

UĞUR BORAL (Beşiktaş’lı futbolcu): EFENDİMİZ’İ BİLMEYEN, OKUMAYAN KALMAYACAK

Efendimiz' in en sevdiğim davranışı kötü söz söyleyenleri bile yumuşak üslupla davranması. Düşmanlarına bile adaletle davranması. O, 23 senelik Peygamberlik döneminde ilahi kudretiyle yedi cihana hükmetti ve düzeni değiştirdi. Söz konusunu Efendimiz olunca kelimeleri seçmekte zorlanıyorum. Zira O'nun bahsinde hatalı bir kelime kullanırsam kendimi affedemem. Aradan binlerce yıl geçmesine rağmen Efendimiz'i hayatımızın her yerinde hissediyoruz. Ve inşallah ‘Herkes Onu Okuyor' gibi kampanyalar ile bu durum katlanarak kıyamete kadar devam edecek. Yapılacak olan organizasyon beni çok mutlu ediyor, şahsım adına bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü Efendimiz, Kur'an'ın önderliğinde insanoğluna her şeyin en güzelini öğretti. İnsanı insan yapan, doğru yola iten özellikleri insana kazandırdı. Toplumların ahlaki yönden şekillenmesini, düzgün, karakterli insanlar olmamız için yılarca uğraştı. Bu organizasyonlar ve çabalarla Efendimiz'i bilmeyen, okumayan kalmayacak. Kalplerimize, sinelerimize bu tip organizasyonlar sayesinde Türk toplumunun tüm fertlerine Peygamberimiz'in sünnet-i seniyyesi kazandırılacak. Önümüzdeki kutlu doğum haftasında da tüm müminlerin Efendimiz'i hakkı ile anmalarını diliyorum.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ (Eski futbolcu): ALLAH BİZLERİ ONUN YOLUNDAN AYIRMASIN

‘Herkes O'nu Okuyor' gibi organizasyonlara bizim ülke olarak çok ihtiyacımız var. Malum sıkıntılı günler geçiriyoruz. Böyle bir kampanya için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Efendimiz; yaşadığı sıkıntılara, zorluklara rağmen mücadeleyi hiç elden bırakmadı. Gördüğü işkencelere rağmen davasından vazgeçmedi. O musibetlere rağmen insanları, cahiliye bataklığından çıkarıp doğru yola sevk etme yolundan hiç ayrılmadı. İyilikseverliği, dürüstlüğü, cömertliği, neşesi, etrafındaki insanlara karşı ortaya koyduğu muhabbeti, davranışları ile hepimize örnek oldu. Hadis-i şeriflerini iyi idrak edip yaşamımıza uygulamamız gerekir. Allah bizleri O'nun yolundan ayırmasın, şefkatine nail eylesin.

HAKAN ŞÜKÜR (Eski futbolcu-Bağımsız İstanbul Milletvekili): EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN

‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası çok değerli, uluslararası alanda yapılan bir program olduğu için herkes onu okumaktan ziyade O’nu anlamayı, yaşamayı nasip etsin Allah bize. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

ARİF ERDEM (Eski futbolcu): O'NUN YOLUNDAN GİTMELİYİZ

Efendimiz’i (SAV) güneşin doğup battığı her yere götürme hedefi hepimizde olmalı. Biz O nuru dünyanın her bir tarafına götürmekle mükellefiz. Bunu başaranlar var. Allah sayılarını artırsın. O’nu tanıma, O’nu bilme, O’nun doğrultusunda yaşamayı düstur edinmeliyiz. Hepimiz O’nun yolundan gidenlerden olmalıyız. Bu yarışma da bu amaca hizmet ediyor.

YILMAZ VURAL (Teknik Direktör): KAMPANYAYI DESTEKLİYORUM

“Herkes O’nu O’nu Okuyor” kampanyasını çok önemli buluyor ve destekliyorum. Burada amaç peygamberimizin daha iyi tanıtılması. O’nun insanlara verdiği öğütlerin ne olduğunu insanlara anlatmak. Bizim tabii ki de peygamberimiz hakkında konuşmak haddimize değil. En azından ‘Elhamdülillah Müslümanım’ diyen herkesin Efendimiz ile alakalı her türlü bilgisi olması gerekir diye düşünüyorum. O, bize doğruyu, düşmanımıza bile nasıl davranmamız gerektiğini, insanların birbirleriyle ilişkilerinin nasıl olması gerektiğini öğretti. Hep doğru yola güzel yola bizi teşvik eden tarzıyla, sünnet dediğimiz davranışlarıyla bize örnek oldu. O (SAV) Cenab-ı Hakkın yer yüzündeki elçisi.
CİHAN

Yorumlar