SP'nin İzmir Büyükşehir adayı Mehmet Ali Özüdoğru oldu

SP İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe, Kemalpaşa ilçesinde 10 yıl belediye başkanlığı yapan Mehmet Ali Özüdoğru’nun, İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayları olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
SP'nin İzmir Büyükşehir adayı Mehmet Ali Özüdoğru oldu

SP İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe, Kemalpaşa ilçesinde 10 yıl belediye başkanlığı yapan Mehmet Ali Özüdoğru’nun, İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayları olduğunu açıkladı. Düzenlediği basın toplantısıyla Özüdoğru’yu kamuoyuna takdim eden Sakartepe, Millî Görüş’ün Türkiye’de belediyecilik tarihini kökten değiştirdiğini iddia etti. Bugüne kadar Millî Görüş belediyeciliğiyle tanışan yerlerde çağ atlatan hizmetlere imza attıklarını belirterek, “Bu imkandan İzmir niçin yararlanmasın? Bu nimete İzmir niçin sahip olmasın?” dedi.

Aday Özüdoğru ise ateşten bir gömlek giydiğini ama bunun hakkını vereceğini söyledi. Belediyeciliğe yabancı olmadığını vurgulayarak, “Bütçeler, belediyenin aynasıdır. Biz 10 yıl boyunca denk bütçe yapan tek belediye olduk. Aynı zamanda bütçeyi aldığımız yerden 400 kat arttıran, bir tek lira borç yapmayan bir belediyecilik sergiledik. Yatırımlara en çok pay ayıran, işçisine rekor düzeyde, yüzde 125 zam veren belediye olduk. O zaman arkamızda İzmir Büyükşehir Belediyesi yoktu, hükümet desteği de yoktu. Arkamızda sadece hak ve halk vardı.” şeklinde konuştu. Bütün partilerin adaylarına çağrı yapan Mehmet Ali Özüdoğru, “Birbirimize çamur atmayalım, itham etmeyelim. Halkın gönlüne girerek, bu seçimi kardeşlik içinde geçirelim. Projelerimiz konuşsun. İzmir’de öyle seviyeli ve kaliteli bir seçim yaşayalım ki Ankara’dakiler bizi örnek alsın.” dedi. CİHAN

Yorumlar