Spaichingen Fatih Camii külliyesi için 25 yıl çalıştılar

DİTİB Spaichingen Fatih Camii yönetimi tarafından vefalı üyeler ödüllendirildi. Yönetim kurulu kararıyla 25 yılını dolduran üyelere törenle teşekkür belgesi verildi.

Google Haberlere Abone ol
Spaichingen Fatih Camii külliyesi için 25 yıl çalıştılar

DİTİB Spaichingen Fatih Camii yönetimi tarafından vefalı üyeler ödüllendirildi. Yönetim kurulu kararıyla 25 yılını dolduran üyelere törenle teşekkür belgesi verildi. Camide dualarla başlayan programa çok sayıda davetli katıldı. Dernek Başkanı Nihat Demirci böyle bir programı ilk defa yaptıklarını ve her 5 yılda bir yapmayı düşündüklerini söyledi.

Konuşmasında dernek ve cami ile tanıtım da yapan Başkan Demirci, “1981 yılında Spaichingen Fatih Camii olarak hizmete başladık. Şu anda tam teşekküllü bir külliyede faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bütün Türk derneklerini aynı çatı altında topladık. Fatihspor ve Türk Okul Aile Birliği ile beraber olmak bizim için bir gurur verici bir tablodur. Hayatta olan tüm vefalı üyelerimizin ellinden öpüyor uzun ömürler diliyorum, vefat eden üyelerimizi de Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu külliyeyi yapan ve yaptıran, emek veren, hizmet vermiş olan ve bugünlere kadar çile çeken ve bize miras bırakan büyüklerimize teşekkürü bir borç biliyoruz, Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

Daha sonra 90’a yakın 25 senesini doldurmuş üyelere teşekkür plaketi verildi. Hayatta olan üyelerin kendilerine, hayatta olmayanların ise yakınlarına plaketleri Başkan Nihat Demirci tarafında takdim edildi. 25 senesini doldurmuş olan üyeler arasında Cezayirli, Makedonyalı ve diğer Müslüman milletlerden de üyeler bulunuyor. Plaket alanlardan Ramazan Pınar, Nazif Demirci ve Mehmet Dede Uzun duygularını şöyle dile getirdi: “Öncelikle yöneticilere teşekkür ediyoruz, bizleri düşündüler ve bizleri onurlandırdılar.

Yönetim kurulu ve hocamıza cemaatimizi motive etmek için çaba gösterdikleri için kendilerine görevlerinde başarılar dileriz.” Makedonyalı bir üye de şunları söyledi: “1969 senesinden beri Spaichingen’de oturuyorum, o zamanlar camimiz yoktu ama kendimize ibadet etmek için yerler buluyorduk, sonraları evler kiralandı daha sonra satın alındı ev şeklindeki yerlerde ibadetler yapılıyordu.

Bu günleri gördükçe o zaman çekilenlerin boşuna olmadığını anlıyorum. Şu anda modern bir camimiz var. Cuma hutbesinde tercüme sunumu yapılması çok güzel, Türkçe bilmeyenler için çok iyi oluyor. Müslüman ve Spaichingenli olduğum için çok mutlu ve gururluyum.” Program sonunda cami kadınlar kolu ve gönüllüleri tarafından yapılan ikramlar misafirlere sunuldu. CİHAN

Yorumlar