SP Lideri Kamalak: İhsanoğlu'nun adaylığı Milli Görüş'ün başarısıdır

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinin en başta CHP için sevindirici olduğunu belirtti. Kamalak, bu durumun Milli Görüş’ün başarısı olduğunu kaydetti. “Cumhuriyet...

Google Haberlere Abone ol
SP Lideri Kamalak: İhsanoğlu'nun adaylığı Milli Görüş'ün başarısıdır

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinin en başta CHP için sevindirici olduğunu belirtti. Kamalak, bu durumun Milli Görüş’ün başarısı olduğunu kaydetti. “Cumhuriyet Halk Partimizin” demesine alınanlar olduğunu ifade eden Kamalak, “Bu ülkenin her bir partisi bizim partimiz, vatandaşlarımızın partisidir” dedi.

SP Genel Başkanı Kamalak, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen kongrede konuşan Kamalak, Cumhurbaşkanlığı seçimine değindi. Cumhurbaşkanını halkın seçmesini ilk olarak 1970’lerde kendilerinin dile getirdiğini söyleyen Kamalak, “Cumhurbaşkanını halkın seçecek olması sevindirici bir noktadır. Bir başka sevindirici nokta ise CHP’nin gelmiş olduğu noktadır.” diye konuştu.

“Cumhuriyet Halk Partimiz” dediği için bazılarının alındığını belirten Kamalak, “Bu ülkenin her bir partisi bizim partimiz, vatandaşlarımızın partisidir. Bir zamanlar Allah demekten imtina eden CHP’nin bugün İslam İşbirliği Teşkilatı’nın genel sekreterliğini yapmış olan bir ismi aday göstermesi kanaatimizce en başta CHP için sevindiricidir. Emin olun bu durum Milli Görüş’ün yani sizlerin başarısıdır.” dedi.

Cumhurbaşkanı konusunda isimlerle değil ilkelerle ilgilendiklerini vurgulayan Kamalak, “Bu aziz milletimiz başörtüsüyle uğraşan, milletin inancıyla mücadele eden, halkın değil tankın yanında yer alan cumhurbaşkanları gördü. Bir avuç mutlu azınlığa hizmet eden cumhurbaşkanları gördü. Biz istedik ki vesayetçi sisteme değil millete hesap veren cumhurbaşkanları olsun. Milletin değerleriyle savaşan değil milletin değerleri için çalışan cumhurbaşkanları olsun. Bu yüzden hiçbir zaman isimlerle uğraşmadık. İsimlerin değil ilkelerin mücadelesini verdik. Şimdi de aynı noktadayız. Bize soruyorlar ‘seçimlerde kimi destekleyeceksiniz’ diye. Hep söyledik yine söylüyoruz. Biz adayın adına değil hak ve batıl mücadelesindeki duruşuna bakarız.” ifadelerini kullandı.

Aksi durumda isimlerin kendileri için önemli olmadığına işaret eden Kamalak, “Beyzadelerden, küresel baronlardan yana olacaksa, AB’nin, ABD’nin talimatına pür dikkat kesilecekse, milletin feryadını duymayacaksa adı Ahmet olmuş Mehmet olmuş ne fark eder.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanıyla ilgili kendi çizgilerini sıralayan Kamalak, “Milli ve yerli olmalıdır, ahlak ve maneviyat düsturunu benimsemelidir, sömürüyü değil adil düzeni savunmalı, kendi ikbalini değil memleketin istikbalini düşünmelidir, icraatlarında hayra motor şerre fren olmalıdır, güçlünün değil haklının yanında yer almalıdır, inançlı olmalı başka düşünce ve inançlara da saygılı olmalıdır.” dedi.

Süreçte tüm adayların çıkmasını bekleyeceklerini ve kendi kriterlerine göre değerlendireceklerini ifade eden Kamalak, “İstişareler yapacağız. Ortaya çıkan sonuca göre Milli Görüş’ün ilke ve prensiplerine en uygun gördüğümüz adaya destek vereceğiz.” diye konuştu.

AK Parti hükümetini ikinci İttihatçı ekip olarak niteleyen Kamalak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın Ergenekon ve Balyoz gibi davalara ‘kumpas’ demesini hatırlatarak, “Sen neredeydin?” diye sordu.

Kongrede, SP İstanbul İl Başkanlığı görevini Birol Aydın’a devreden Selman Esmerer de konuşmasında hükümeti eleştirdi. 28 Şubat sürecinde Milli Görüş’ü dik duramamakla itham ettiklerini belirten Esmerer, kendilerinin ise dik durduklarını, darbecileri içeri tıkmakla övündüklerini kaydetti. Bugün ise ‘kumpas kuruldu’ dediklerini hatırlatan Esmerer, “Suçsuzlardı neden içeri girdiler, suçlularsa neden vites değiştirdiniz?” diye sordu. Esmerer, iktidarın darbelerin önünü açtığını söyledi.

CİHAN

Yorumlar