SP lideri Kamalak AGD’nin sahur programına katıldı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi’nin düzenlediği sahur programına katıldı. Feshane’deki programda konuşan Kamalak, sistemin bütünüyle alabora olduğunu savunarak asli kurumların...

Google Haberlere Abone ol
SP lideri Kamalak AGD’nin sahur programına katıldı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi’nin düzenlediği sahur programına katıldı. Feshane’deki programda konuşan Kamalak, sistemin bütünüyle alabora olduğunu savunarak asli kurumların birbiriyle çatışır hale geldiğini söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği sahur programı Feshane’de gerçekleştirildi. Programa, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, AGD Genel Başkanı Salih Turhan, AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, MÜSİDER (Müzik ve Sinema Derneği) Genel Başkanı Arslan Ateş ile AGD ve SP yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sahur programı SP Küçükçekmece eski ilçe başkanı Nevzat Akın’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Eski Başbakanlardan ve SP eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın hayattayken katıldığı sahur programında verdiği mesajlar, sinevizyon olarak salondakilere gösterildi.

Daha sonra kürsüye çıkan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak konuşmasına gençliğin önemini vurgulayarak başladı. Merhum Necmettin Erbakan’ın “Bir milletin gücü tankıyla, topuyla, parasıyla, silahıyla değil, imanlı nesilleriyle, gençliği ile ölçülebilir ancak” sözünü hatırlatan Mustafa Kamalak, “Geleceğimizin teminatı gençliğimizdir.” diye konuştu. Kamalak, gençliği olmayan bir milletin geleceğinin de olamayacağını ifade etti.

Günümüzde sistemin bütünüyle alabora olduğunu savunan Mustafa Kamalak, sistemi yeniden kurmalarının gerektiğini dile getirdi. Osmanlı İmparatorluğu zamanında kurumların birbirini tamamladığını söyleyen Kamalak bu dönemden örnekler verdi. Kamalak, “Yazık ki, imparatorluk merkezle taşra arasında nasıl bir uyumsuzluğa düşmüş ise Cumhuriyet döneminde de bizim bu asli kurumlarımız birbirleriyle çatışır hale gelmiştir. İnşallah o kurumlar yine asli hüviyetine dönecektir. Bunu asli hüviyetine döndürme gayreti, çabası da hiç şüphesiz ki inanmış gönüllerin görevidir.” dedi. Kamalak, hem Türkiye’yi hem de dünyayı yeniden ayarlamaları, yeniden kurmaları gerektiğini sözlerine ekledi. Program, hep birlikte yenilen sahur yemeğinin ardından sona erdi. CİHAN

Yorumlar