SP Kayapınar adayı Aslan: Rüşvete ve yolsuzluğa karşı gayret göstereceğiz

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır Kayapınar Belediye başkan adayı Yaşar Aslan, rüşvete ve yolsuzluğa meydan vermemek için gayret göstereceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
SP Kayapınar adayı Aslan: Rüşvete ve yolsuzluğa karşı gayret göstereceğiz

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır Kayapınar Belediye başkan adayı Yaşar Aslan, rüşvete ve yolsuzluğa meydan vermemek için gayret göstereceklerini söyledi. Aslan, “Kayapınarımızı yaşanılabilir modern bir kent yapmak için, menfaati değil hizmet anlayışını hakim kılmak, partizanlık yapmadan işini ehline vermek, tasarrufa itina gösterip, israfa, rüşvete ve yolsuzluğa meydan vermemek için, bütün gayretimizi göstereceğiz inşallah.” dedi.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi SP Belediye başkanı adayı Yaşar Aslan, yaptığı açıklamada, ruhu ve medeniyeti olmayan şehirlerin kuru gürültüden başka bir şey olmadığını söyledi. Aslan, “Ruhu ve medeniyeti olmayan şehirler, kuru gürültüden başka bir şey değildir. Günümüzde ruhu ve medeniyeti olmayan kentler çoğaldığı için yeryüzünde zulüm ve haksızlıklar artmıştır.” dedi. Şehirlerin ekonomik ilerlemesinin yanında ahlak ve maneviyat bakımından da ilerlemesi gerektiğini anlatan Aslan şöyle devam etti: “Nasıl fiziki bir yapımız bir bedenimiz varsa aynı şekilde ruhsal bir yapımızın olduğuna da inanırız. Ruhumuz olduğu için yaşarız, ruhumuz bedenden çıktığı zaman ölürüz. Şehirler de öyledir. Tarihte yüzlerce ölü şehir olduğunu biliyoruz. Mesela bugün Babil’den, Ninova’dan bahsedemeyiz. Bu şehirler ölmüştür. Bunlar ruhlarını kaybettikleri için yani var olma nedenleri ortadan kaybolduğu için yok olmuşlardır. Bundan dolayı şehirleri imar etmek önemlidir ama en az onun kadar şehre ruh ve kimlik kazandırmak da o kadar önemlidir. Şehirlerin ekonomik ilerlemesinin yanında ahlak ve maneviyat bakımından da ilerlemesi gerekir. İyilik ve kardeşlik karşısında hoşgörülü ve nazik; kötülüğe ve zulme karşı cesur ve yiğit olmayan insan ölü bir insan demektir.”

“DİYARBAKIR UYUŞTURUCU VE HIRSIZLIKTAN AĞLIYOR”

Diyarbakır’ın gasp, hırsızlık, uyuşturucu, tinerci, dilenci, şiddet ve cinayetlerden dolayı ağladığını belirten Aslan şunları söyledi: “Bugün Diyarbakır ağlıyor; artık gasp, hırsızlık, uyuşturucu çeteleri, tinerciler, dilenciler, şiddet ve cinayetler normal bir hadise gibi görülmeye başlandığı için Diyarbakır ağlıyor. Bu iktidar döneminden önce hastane yatak sayısı 3 bin civarındayken nüfusu arttığı halde yatak sayısı 2 bin 500’ün altına indiği için ağlıyor.”

Aslan, yapacakları çalışmaları da şöyle sıraladı: “Biz ülkemizin maddi ve manevi kalkınmasının, önce ahlak ve maneviyat anlayışı ile sağlanacağına inandığımız için bunu gerçekleştirmeye gayret göstereceğiz. Milletin huzur, saadet ve özgürlüğünü, refah ve itibarını arttırmaya gayret göstereceğiz. Halkımızı özel hastanelere mahkûm eden anlayışı ortadan kaldırmak için hiçbir ek ödeme talep etmeyen Diyarbakır Belediye Hastanesi’ni hizmete açacağız. Burada bütün branşlarda hizmet verecek, ayrıca yaşlılarımıza hizmet veren geriatri bölümünü hizmete sunacağız. Burada kronik hastalığı olan, her gün hastane hastane dolaşan ya da evde ölümü bekleyen hastalarımızı tedavi edecek, tıbbi bakımını yaparak hem onlara hem de ailelere karşı görevimizi yerine getireceğiz. Ulaşım sorununu; hafif raylı metrolarla alternatif yolları hizmete açarak, bazı caddeleri tek yönlü yaparak çözmeye çalışacağız. İşsizliğin tek çaresi istihdam oluşturmaktır. Sanayinin gelişmesi için her türlü tedbiri alacağız. Girişimcileri teşvik etmek için özel formüller geliştireceğiz. Yeni büyük park ve bahçeleri halkımızın hizmetine sunacağız. Eskilerini de ranttan kurtaracağız. Kafelerin, restorantların işgaline uğrayan bu parkları halkımızın yaşam alanı haline getireceğiz. Bu parklara; kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın ve emeklilerimizin faydalanacağı koordinasyon merkezleri, meslek edinme kursları, öğrencilerimiz için hafta sonları ücretsiz dershane hizmeti, kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini pazarlayacağı yapılar, donatılar, birimler yapacağız. Burada da atanamayan öğretmenleri, mühendisleri ve atanamayan diğer üniversite mezunlarını görevlendireceğiz. Yaz sıcağında şehir dışında yüzme havuzu arayan insanlarımız için her semtte erkek ve kadınlara ayrı olmak üzere ücretsiz kapalı yüzme havuzları yapacağız. Organik tarımı ve kümes hayvancılığını şehrimiz insanı ile tanıştıracağız. Köylerimiz ile iş birliği yaparak belirli alanlar oluşturacak ve buraları halkımızın hizmetine sunacağız. Hafta sonları ücretsiz servis ile buralara taşıyacağız. Sabahları işe gitmek zorunda olan işçi, memur ve öğrencilerimiz için 06.30-07.30 saatlerinde ücretsiz belediye otobüs seferleri düzenleyeceğiz. Bunları gerçekleştirmek için Diyarbakır halkından, Kayapınar halkından sadece bize oy vermelerini talep ediyoruz.” CİHAN

Yorumlar