SP İl Başkanı Çalık, terörü kınadı

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, terör örgütü yandaşlarının Yakutiye ilçesi Mahallebaşı semtinde PTT şubesini yakmasını ve barikat kurup, kimlik kontrolü uygulamasına tepki gösterdi. SP İl Başkanı Çalık, Mahallebaşı...

Google Haberlere Abone ol
SP İl Başkanı Çalık, terörü kınadı

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, terör örgütü yandaşlarının Yakutiye ilçesi Mahallebaşı semtinde PTT şubesini yakmasını ve barikat kurup, kimlik kontrolü uygulamasına tepki gösterdi.

SP İl Başkanı Çalık, Mahallebaşı semtinde meydana gelen terör olaylarının rastlantı olmadığını iddia etti. Çalık, Erzurum'a bilinçli olarak terör örgütü yandaşlarının yerleştirildiğini ve meydana gelen son olayların da bunun göstergesi olduğunu ifade etti. Çalık, Erzurum üzerinde oynanan oyuna gelmeyeceklerine vurgu yaparak, "İlimizde yaşanan bu menfur olay huzur ve kardeşliğimizi bozmak isteyenlerin ne kadar cüretkar davrandıklarını göstermektedir. Uzun yıllardır böylesine cüretkar bir başkaldırının yaşanmadığı ilimizde dışarıdan getirilen terör yandaşlarının çoğunlukla kürt kökenli kardeşlerimizin yaşadığı Mahallebaşı semtimizi hedef seçmeleri rastgele değildir. Burada arzulanan bir huzursuzluk ortamı oluşturmaktır. Ancak Erzurumlu hemşehrilerimiz bu oyuna gelmeyecektir zira bizi birbirine bağlayan islam kardeşliği bağı ilimizde çok güçlü olarak yaşamaktadır. İthal terör faaliyetleri bu kardeşliği zedeleyemeyecektir. Bizler Erzurum halkı olarak bir elmanın iki yarısı gibi ilelebet huzur ve güven içerisinde İslam kardeşliğinin bize tattırdığı hazzı duyarak yaşamaya devam edeceğiz." dedi.

Çalık, hükümetin terör örgütüyle başlattığı çözüm sürecine de değinerek,"Yaşanan bu hadiselerde göstermektedir ki Hükümetin yürüttüğü 'Çözüm Süreci' başından beri sadece tavizlere dayalı olarak yürütülmekte ve terör örgütü muhatap olarak alınırken birliğimizi sağlayacak unsurlar devre dışı bırakılmaktadır. Hükümet ülkemizde yaşanan bu hadiselerden sonra gerekli tedbirleri almalı ve nerede hata yaptığını sorgulamalıdır. Çözümü batılıların ve İmralı’nın istediği gibi değil Milletin istediği gibi yapmalıdır.Kardeşliğimizi bozmaya yönelik bütün hadiseleri kınıyor bu olaylardan zarar gören Erzurumlu hemşehrilerime geçmiş olsun diyor; bu tür provakatif eylemlere karşı tüm halkımızı sağduyuyla hareket etmeye çağırıyorum." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar