SP Genel Başkan Yardımcısı İriş: Egemen Bağış’ın ihraç edilmesi lazım

SP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Kur’an-ı Kerim’le alay eden eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın ya bunun yalan olduğuna halkı inandırması ya da partiden ihraç edilmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
SP Genel Başkan Yardımcısı İriş: Egemen Bağış’ın ihraç edilmesi lazım

SP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Kur’an-ı Kerim’le alay eden eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın ya bunun yalan olduğuna halkı inandırması ya da partiden ihraç edilmesi gerektiğini söyledi.

Partisinin Edirne İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen İriş, diğer partiler ile milli görüş belediyeciliği arasındaki farklara işaret etti. Toplantının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan İriş, bir gazetecinin Egemen Bağış’ın Kur’an-ı Kerim’le ilgili tutumunu sorması üzerine "Eğer o cümleler onunsa tiksinilecek bir şey." cevabını verdi.

Her şeyin birbirinde karıştığı bir dönemde ihtiyatlı olmak durumunda olduğunu ifade eden İriş, "Yani dinimizi, inancımızı böylesine hafif almak, alay eder tavır içerisinde Allah göstermesin böyle bir davranışı bir şeye inanmazsanız da kamuoyu önündeyseniz inanmazsanız dahi o halkın inancına saygı duyacaksınız." dedi.

"Türkiye’de Müslüman saygı duymayacaksan neye saygı duyacaksın" diye soran İriş, “Çok acı bir şey. Şu anda doğru dürüst bir tekzip de gelmediğine göre vaziyet vahim." şeklinde düşüncesini ifade etti.
Bağış’ın önünde üç seçeneğin bulunduğuna dikkat çeken İriş, “Bunlardan birisi partiden ihraç, diğeri Bağış’ın bunun yalan olduğuna dair kamuoyunu ağlayarak sızlayarak ikna etmesi, üçüncüsünü nefretle karşılıyoruz.” diye konuştu.

"YANLIŞ İŞLERİNİZ OLURSA YASAKÇILIĞI YANINIZDA TUTARSINIZ"

Sosyal paylaşım sitesi Twiter’in Türkiye’de yasaklanmasıyla ilgili düşüncelerini dile getiren SP Genel Başkan Yardımcısı, "Halkın bilmesinden, öğrenmesinden korktuğunuz, çekindiğiniz yanlış işleriniz olursa her zaman tetikte olursunuz her zaman yasakçılığı yanınızda tutarsınız. Ama Allah’ın izniyle halkınıza, insanınıza veremeyeceğiniz bir hesabınız yoksa rahat rahat gezinirsiniz. Koruma ordularına gerek yok. Hiçbirine gerek yok." diye konuştu.

Şu anda hükümete yapılan en ufak bir eleştiriye dahi hazmedilemediğini vurgulayan İriş, "Hemen üç beş misli fazla güçle yüksek dozda ağır tepkiler veriliyor. Hâlbuki başta bulunan insanların kucaklayıcı, birleştirici, uzlaştırıcı, paylaştırıcı gibi çok özelliklerinin olması lazımdır. Ama siz, belirli bir gruba ağırlık verip diğer tarafı dışlayıcı bir görünüm içerisine girerseniz Allah göstermesin ülkeyi kaosa sokarsınız. Onun için bugün ülkemizde çok ciddi oyunlar var. Evet dış güçlerin parmağı var. Kesinlikle var. Ama bunda yadırganacak bir şey yok. Dışlayıcı, ayrıştırıcı, kavgacı tutumlar ve hareketler bu topraklarda huzur sağlayamaz. Bundan dolayı biz 40 yıldır 70 milyon, 80 milyonun kardeşliği Eğer yöneticilerin özel hesabı olmazsa toplumun bilmesinden korktukları hareket ve hareket ve tavırları olmazsa hiç problem olmaz. Haram işlerden helal işler südur etmez." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar