SP Gençlik Kolları, Mehmet Akif’i andı

Saadet Partisi (SP) Karabağlar İlçe Gençlik Kolları, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un 77.

Google Haberlere Abone ol
SP Gençlik Kolları, Mehmet Akif’i andı

Saadet Partisi (SP) Karabağlar İlçe Gençlik Kolları, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un 77. ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir anma programı düzenledi.

Tarihçi yazar Ekrem Şama’nın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğin ev sahipliğini SP Karabağlar Gençlik Kolları Başkanı Ömer Tohumcuoğlu yaptı. Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan slayt gösteriminin ardından konuşan Ekrem Şama, mücadele ve şiir deyince akla Ersoy’un geldiğini söyledi.

İstiklal Marşı’nın M. Akif Ersoy’un en büyük eseri olduğunu vurgulayan Şama, “Vatanımızın varlık yokluk savaşı verdiği yıllarda, Akif'in iman ve azmi halkı uyandırmış ve diri tutmuştur. Vefatının üzerinden 77 sene geçmesine rağmen, bugün de Müslümanların ondan öğreneceği çok şey vardır. İstiklal Marşı’nda dile gelen şuur ve inanç, milletimizin emperyalizme karşı verdiği bağımsızlık savaşında en büyük itici güç olmuştur. Bugün aynı değer ve inançlar noktasında birleşmeye her zamankinden fazla ihtiyacımız vardır.” şeklinde konuştu.

Bozyaka Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, siyasi partilerin gençlik kolları temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda dinleyici katıldı. CİHAN

Yorumlar