SP adayı Nuhoğlu: Bizim dönemimizde yol çalışmaları üç yıl sürmeyecek

Seçimlere sayılı günler kala çalışmalarına hız veren Saadet Partisi (SP) Artuklu adayı Şakir Nuhoğlu, Artuklu halkının yıllardır toza toprağa mahkûm edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
SP adayı Nuhoğlu: Bizim dönemimizde yol çalışmaları üç yıl sürmeyecek

Seçimlere sayılı günler kala çalışmalarına hız veren Saadet Partisi (SP) Artuklu adayı Şakir Nuhoğlu, Artuklu halkının yıllardır toza toprağa mahkûm edildiğini söyledi.

Yenişehir’de bulunan seçim bürosunu dolduran kalabalığa bir konuşma yapan Saadet Partisi Artuklu adayı Şakir Nuhoğlu, marka şehir, dünya şehri olma potansiyeli taşıyan bir ilin, adam gibi ne bir caddesi ne de kaldırımı olmadığını söyledi. Mardin’in iki caddesi olduğunu ama o üç yıldır yapılan çalışmaların bir türlü bitmediğini belirten Nuhoğlu, ”Birinci caddenin, Yeniyol’un haline halkımız şahittir. Bizim dönemimizde yol çalışmaları şimdiki gibi üç yıl sürmeyecek. Yola çıkarken Artuklu halkına 'Yemeyeceğiz, Yedirmeyeceğiz' sözünü veriyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin, siz halkımızın yeşil alanları imara açılarak sizlerden çalındı. Yenişehir’de olsun, sit alanında olsun insanımızın rahatlıkla yürüyebileceği ne bir yolu ne de bir kaldırımı yok. Yol çalışmaları yapılıyor evlere şenlik. Çalışma değil, resmen eziyet. İşte Yeniyol, hepiniz şahitsiniz. Trilyonlarca lira harcandı ama her bir adımda logar kapakları, çukurlar mantar gibi fışkırmış. Yolun hiçbir standardı yok. İki yıldır çalışma bir türlü bitmedi.” dedi.

Bu halkın parasını heba etmeye hiç kimsenin hakkı bulunmadığını ifade eden Nuhoğlu, ”Ne hakkınız var. Buradan ilan ediyorum bizim dönemimizde yapılacak yol çalışmaları bugünkü gibi üç yıl sürmeyecek. Hizmet eziyete dönüşmeyecek. Batının, Avrupa’nın çalışmaları yolları nasılsa bizlerde de aynısı olacak.” şeklinde konuştu.

Halkın ortak kullanım alanlarında şu anda devasa binalar yükseldiğini kaydeden Nuhoğlu, şöyle konuştu: ”Şehir çok katlı binalarla boğulmuş durumda. Nefes dahi alamıyoruz. Biz 'Yemeyeceğiz, Yedirmeyeceğiz' diye sizlere söz verdik. Var mı bu sözü verebilecek ve arkasında durabilecek bir kişi. Bizler hem bu sözü veriyoruz hem de sonuna kadar arkasında duruyoruz. Bu şehri kimseye peşkeş çekmeyeceğiz. Bu şehrin kaynaklarını, bu şehrin nimetlerini sadece halkımız kullanacaktır. Hiç bir gücün, hiçbir kuvvetin, hiçbir kesimin ya da grubun belediye kaynaklarını talan etmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu güç de bizde bulunmaktadır.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar