Soygun girişimi sanılan olay kredi cinneti çıktı

İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB)’ndeki bir banka şubesine eşi, bebeği ve iki yetişkin oğluyla giden eli bıçaklı E.D.'nin, soygun amacı olmadığı ortaya çıktı. Ellerindeki baltayla bankanın...

Google Haberlere Abone ol
Soygun girişimi sanılan olay kredi cinneti çıktı

İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB)’ndeki bir banka şubesine eşi, bebeği ve iki yetişkin oğluyla giden eli bıçaklı E.D.'nin, soygun amacı olmadığı ortaya çıktı. Ellerindeki baltayla bankanın camlarını kıran, bıçakla çalışanları ve müşterileri rehin alarak uzun süre polise direnen E.D.'nin, işlerinin bozulması sebebiyle kredi talep ettiği, kabul edilmemesi üzerine cinnet geçirdiği iddia edildi. Rehineleri 2,5 saat boyunca tutan eli baltalı oğul ise çay bahanesiyle gözaltına alındı. Daha sonra E.D. ve diğer aile fertleri de kimseye zarar vermeden teslim oldu.

Çiğli ilçesinde balık tezgahı bulunan ancak işlerinin bozulması sebebiyle maddi sıkıntı yaşayan E.D., iddiaya göre 20 bin TL’lik kredi başvurusunda bulundu ancak kabul edilmedi. Saat 09.00 sıralarında İAOSB'deki söz konusu banka şubesine eşi N.D., 4 yaşındaki bebeği Y.D., 24 yaşındaki oğlu G.D. ve 18 yaşındaki oğlu M.D. ile birlikte giden E.D.’nin talep ettiği kredi yine reddedildi. Bunun üzerine cinnet geçiren E.D., elindeki torbadan baltayla şubenin camlarını kırmaya başladı. Ardından güvenlik görevlisini etkisiz hale getiren E.D., banka çalışanı 10 kişi ve hamile olduğu öğrenilen iki müşteriyi rehin aldı. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bankanın etrafı çevrilirken zanlı baba ve oğulları, uzun süre çalışanlar ve müşterilerin çıkmasına izin vermedi. Daha sonra hamile olan iki müşterinin, ardından da banka çalışanı 10 kişinin çıkmasına izin verildi. Banka çevresinde polis geniş güvenlik önlemi alırken Özel Harekât ekipleri de hazırda bekletildi. Zaman zaman yarı çıplak halde elindeki bıçakla şubenin önüne çıkan E.D., elindeki deste deste paraları havaya saçarak, “İşte sizin sevdiğiniz, taptığınız para!" diye bağırdı.

Polis ekipleri, elinde bıçak bulunan zanlıyla uzun süre konuştu. Devamlı etraftakilere küfreden E.D., zaman zaman çevredeki vatandaşlara seslenerek, “Bu ülke Tayyip Erdoğan'a itaat edecek.” dedi. Elinde balta bulunan oğul G.D. ise çay ikramı sırasında polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bu sırada çevredeki vatandaşlar zanlıya saldırmak istedi fakat polis ekipleri müdahale etti. Daha sonra bankaya giren ekipler, N.D. ve 4 yaşındaki Y.D.’yi dışarıya çıkardı. Korkulu saatlerin yaşanmasına sebep olan E.D., daha sonra bankaya giren polislere teslim oldu. Gözaltına alınan E.D. ve elinde cop bulunan M.D., ifadelerini alınmak üzere karakola götürüldü.

Sabıkalı olduğu bildirilen zanlı E.D.’nin, işlerinin kötü gitmesi yüzünden ev kirasını ödeyemediği ve çocuğuna oyuncak alamadığı içinde bunalıma girdiği öğrenildi. CİHAN

Yorumlar