'Sorunlarımızı Peygamberimizin şefkat ve merhametiyle çözebiliriz'

İlahiyatçı-yazar Vehbi Yıldız, bugün dünyanın en çok, şefkat ve merhamete ihtiyacı olduğunu, kurtuluşun da şefkat ve merhamet Peygamberi'ni (sav) tanımaktan geçtiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Sorunlarımızı Peygamberimizin şefkat ve merhametiyle çözebiliriz'

İlahiyatçı-yazar Vehbi Yıldız, bugün dünyanın en çok, şefkat ve merhamete ihtiyacı olduğunu, kurtuluşun da şefkat ve merhamet Peygamberi'ni (sav) tanımaktan geçtiğini söyledi.

    Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Girişimci İşadamları Derneği'nin (MAGİAD) Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Kültür Merkezi'nde düzenlediği Güllerin Efendisi'ni Anma ve Kutlu Doğum isimli konferansta konuşan Vehbi Yıldız, Peygamberimiz Hz. Muhammed (sas)’in doğmasıyla birlikte kainatın nura gark olduğunu söyledi. Güllerin Efendisi Hz. Muhammed (sav) dünyaya teşrifleriyle karanlıkların aydınlığa erdiğini belirten Yıldız, O'nun her yönüyle ümmetine örnek olduğunu ve dünyayı teşriflerinden Rabbine ulaşıncaya kadar hep ümmetim diyerek ümmetine düşkünlüğünü gösterdiğini kaydetti.

Bundan 1443 yıl önce dünyaya teşrif eden nurun tevhid nuru olduğunu ifade eden Yıldız, "O Nur ebedi Risalet nuru idi. Peygamberimiz evrensel bir Peygamber'di. O bir bölgeye ya da ırka değil, tüm alemlere gönderilen bir peygamberdi. O'nun getirdiği kitapta evrenseldi. Kur'an-ı Kerim bütün insanlığı kucaklayan evrensel bir kitaptır. Hak, hukuk, adalet, insaf, merhamet, şefkat, kendisi için istediğini başkası için istemek önemli evrensel değerlerdir. Peygamberimiz (sav) ve O'nun getirdiği Kur'an-ı Kerim dün, bugün ve gelecekte evrensel değerleriyle insanlara ışık olmaya devam edecektir." diye konuştu.

    "ŞEFKAT PEYGAMBERİNİ ANLATMALIYIZ"

    Allah’ın (cc) Hz. Peygamber (s.a.v)'i bütün insanlığa rahmet olarak gönderdiğini kaydeden Yıldız, şöyle konuştu: “Peygamberimiz (sas) o kadar şefkat ve merhametlidir ki hem dünyada hem de ahirette hep 'ümmettim' der. Bugün insanlığın en çok muhtaç olduğu husus şefkat ve merhamettir. Şefkat ve merhametle, gözyaşlarını dindirmekten başka bir şey düşünmeyen topluluklara ihtiyaç vardır. Bu da şefkat peygamberinin tanınmasıyla mümkündür. Bu gözyaşı ancak peygamberimizi tanıyan, onu rehber edinenler tarafından durdurulabilir."

    "GENÇLER O'NU HZ. ENES'LE TANIMALI"

    63 yıllık hayatı süresince her haliyle rol model olan Peygamber Efendimiz (sas) günümüz gençliğinin yakından tanıması gerektiğini anlatan Yıldız, rahmet peygamberinin 10 yıl hizmetinde bulunan Hz. Enes'in 'Küçük yaşta yanına girdim ve tam on sene hizmetinde bulundum. Bana bir defa olsun kötü söz söylemedi, beni bir defa olsun dövmedi. Yaptığım bir hatadan dolayı "Niçin bunu yaptın?" veya ihmal ettiğim, yapmadığım bir işten dolayı "Niçin bunu yapmadın?"diye kızmadı, azarlamadı. Yüzüme karşı yüzünü somurtmadı.' diyerek şefkat ve merhamet peygamberinin ümmetine karşı sevgisini en güzel şekilde anlattığını kaydetti.

Yıldız, konuşmasınında ardından aile huzurunun korunması için toplu dua etti.

Programın sonunda MAGİAD Başkanı Mehmet Kaba, Herkes O'nu Okuyar isimli yarışmada dereceye giren 25 kişiye çeyrek, yarım ve tam altın ile çeşitliği hediyelerini verdi. CİHAN

Yorumlar