'Sorumluları çıkarıp, gerekli cezayı alıncaya kadar bu işin peşini bırakmak yok'

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Fevzioğlu, Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağı faciasıyla ilgili olarak, kazanın sebepleri, ihmaller zinciri ve sorumluları ortaya çıkarılıp, en aşağıdan en yukarıya kadar sorumluları ortaya...

Google Haberlere Abone ol
'Sorumluları çıkarıp, gerekli cezayı alıncaya kadar bu işin peşini bırakmak yok'

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Fevzioğlu, Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağı faciasıyla ilgili olarak, kazanın sebepleri, ihmaller zinciri ve sorumluları ortaya çıkarılıp, en aşağıdan en yukarıya kadar sorumluları ortaya çıkarıp, gerekli cezaları alıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

TBB Başkanı Metin Fevzioğlu, Soma'daki maden ocağına gelerek, burada ziyaret gerçekleştirdi ve bilgi aldı. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Fevzioğlu, "Bizim buraya gelmemizin amacı bir sosyal devlet hizmeti olan adli yardım hizmetini organize etmek idi ama geldik gözaltı, darp ve hürriyet engeli ile karşılaştık. Teknik olarak gözaltı işlemi değil ama şu anda hürriyetleri kısıtlanmış durumda meslektaşlarımızın. Hemen Manisa Valisi, İlçe Kaymakamı ve Emniyet Müdürü ve Soma Başsavcı Vekilimiz ile görüştük. Çok kısa süre içerisinde meslektaşlarımız sadece kimlik tespitleri yapıldıktan sonra serbest bırakılacaklar." dedi.

Şu anda büyük bir acı yaşadıklarını dile getiren Fevzioğlu, "Hepimiz seferber olmak ve bu acıda hangi yarayı sarabilirsek onu sarmak için mücadele etmek durumundayız. Bizim kanunumuza göre ihtiyaç içerisinde olan herkese avukatlık hizmeti verme görevimiz var. Tabi ki felaketin boyutu o kadar büyük ki, Manisa Baromuzun Türkiye Barolar Birliği'nin desteğine ihtiyacı var, çünkü olağan üstü bir durum ile karşı karşıyayız. Manisa Barosu son derece donanımlı avukatlara sahip bir baro ve özellikle Soma'daki meslektaşlarımız maden hukukunu gayet iyi biliyorlar, iş sağlığı, iş güvenliğini gayet iyi biliyorlar. Ankara'da bir heyet kurduk. İçinde maden mühendisleri var, iş sağlığı güvenliği uzmanları var." diye konuştu.

Fevzioğlu şöyle devam etti: "Bizim sendikalar ve sivil toplum örgütlerimizden talebimiz şu. Manisa Barosu hem madde olarak hem de hukuki hem de teknik olarak her konuda techiz edilmiştir. Avukat yardımından yararlanmak isteyip de bunu ödeme gücü olmayan vatandaşlarımıza, mağdur ailelere hukuki yardım hizmeti verilecektir. Hem soruşturma hem de tazminatlar boyutunda verilecektir. Biz burada ücretsiz avukatlık görevi vermekle yükümlüyüz. Baro tarafından ücreti verilen bir avukatlık hizmeti. Bunun için buradayız. Sosyal devlettir bu. Dolayısıyla talebi olan vatandaşlarımız Manisa Barosu'nda kurduğumuz kriz masalarına müracaat ederek bu hizmeti alabilir. Bu kazanın sebepleri, ihmaller zinciri ve sorumluları ortaya çıkarılıp, en aşağıdan en yukarıya kadar sorumluları ortaya çıkarıp, gerekli cezaları alıncaya kadar bu işin peşini bırakmak yok." CİHAN

Yorumlar