Soma’ya 10 psikiyatri uzmanı gönderildi

Sağlık Bakanlığı, 238 işçinin hayatını kaybettiği, 120 işçinin mahsur olduğu açıklanan Soma’ya, 20 psikolog ve 10 psikiyatri uzmanı gönderdi. Sağlık Bakanlığı, maden kazasının yaşandığı Soma’ya sevk edilen araç, teçhizat...

Google Haberlere Abone ol
Soma’ya 10 psikiyatri uzmanı gönderildi

Sağlık Bakanlığı, 238 işçinin hayatını kaybettiği, 120 işçinin mahsur olduğu açıklanan Soma’ya, 20 psikolog ve 10 psikiyatri uzmanı gönderdi.

Sağlık Bakanlığı, maden kazasının yaşandığı Soma’ya sevk edilen araç, teçhizat ve personel ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık’tan yapılan açıklama şöyle: “181 personeli ile birlikte 58 kara ambulansı, 84 personeli ile birlikte 11 UMKE aracı olay yerine görevlendirilmiştir. 20 psikolog ve 10 psikiyatri uzmanı olay yerine görevlendirilmiş ve hasta yakınlarına psikolojik destek vermeye başlamıştır. 4 sedyeli ambulans uçak İzmir’de hazır bekletilmektedir. 2 adet ambulans helikopter olay yerine intikal etmiştir. Olay yerine 3 adet TUN Çadırı (olay yerine en yakın güvenlikli sağlık merkezi) kurulmuştur. İzmir ve Manisa illerinde lojistik çadır hastaneler hazır bekletilmektedir. Olay yerinde 1 adet revir kurulmuş olup, ihtiyaç duyan hastalarımıza oksijen desteği verilmektedir.”

CİHAN

Yorumlar