Soma’daki facia nedeniyle ‘Pita Şenliği’ iptal edildi

Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ferhat Gezer, daha önce planlanan ’Pita Şenliği’nin, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.Dernek Başkanı Gezer,...

Google Haberlere Abone ol
Soma’daki facia nedeniyle ‘Pita Şenliği’ iptal edildi

Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ferhat Gezer, daha önce planlanan ’Pita Şenliği’nin, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Dernek Başkanı Gezer, yazılı açıklamasında, üyesi oldukları Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu olarak Soma'da meydana gelen üzücü olaydan dolayı üye derneklerin 31 Mayıs tarihine kadar tüm etkinlikleri iptal kararı aldıklarını açıkladı.

Dernek Başkanı Gezer, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: “24 Mayıs Cumartesi günü yapılması planlanan Adana Renkleriyle Boşnak Kültürü isimli Pita Şenliğimiz ileri bir tarihe ertelendi. Ailelerinin rızkını temin maksadıyla zor şartlarda çalışan ve helal rızıklarını kan ter içinde evlerine götüren yüzlerce madencinin hayatını kaybetmesi bizleri derinden üzmüştür. Hiç bir söz onların acısını ifade edemez ve teselliye yetmez. Gözümüzde yaşlarla onların kederine ortak olmak, dua dua yalvarmaktan başka elimizden bir şey gelmiyor. Soma 'da vefat eden madencilerimize Allah'tan rahmet ve mağfiret, yaralılara acil şifa, ailelerine sabır diliyoruz. Allah, başka musibetlerden muhafaza buyursun."

CİHAN

Yorumlar