Soma şehitleri için en önde engelli vatandaşlar saf tuttu

Kars'ta Manisa'nın Soma ilçesindeki faciada hayatını kaybeden yüzlerce madenci için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazında engelli vatandaşlar en önde saf tuttu. Kars Merkez Fethiye Camiinde Cuma namazına müteakiben kılınan cenaze...

Google Haberlere Abone ol
Soma şehitleri için en önde engelli vatandaşlar saf tuttu

Kars'ta Manisa'nın Soma ilçesindeki faciada hayatını kaybeden yüzlerce madenci için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazında engelli vatandaşlar en önde saf tuttu.

Kars Merkez Fethiye Camiinde Cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. Teneşir taşına madencileri temsilen Türk Bayrağı serildi. Ön saflarda cenaze nazmına katılan engellilerden, Mete Gören, "Engelli bireyler olarak Soma’da ki şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldık. Çok duygulandım Allah dualarımızı kabul eder inşallah." dedi.

Namaz sonrası gazetecilere açıklama yapan Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel, "Geçtiğimiz günlerde Manisa'nın Soma ilçesinde derin bir maden faciası sonucunda 300’e yakın vatan evladını kaybetmiş bulunmaktayız. Yüce Allah o şehitlerimize rahmet etsin. Geride kalan ailelerine sabrı cemil niyaz ediyoruz. Yüce Türk milletinin başı sağ olsun. Kars Ülkü Ocakları olarak acımız çok fazladır. Yüce Allah böyle bir felaketi bir daha milletimize, Türk İslam Alemine yaşatmasın. Allah ölen bütün vatan evlatlarının ruhlarını şad mekanlarını cennet etsin." diye konuştu.

Cenaze namazı sonrası dağılan vatandaşlar ve engelliler iş yerlerinin yolunu tuttu.

CİHAN

Yorumlar