'Soma maden ocaklarıyla ilgili önergemizi AK Partililer reddetti'

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, 29 Nisan'da Manisa Milletvekili Özgür Özel ile birlikte Soma’da bulunan maden ocaklarıyla ilgili verdikleri araştırma komisyonu kurulması önerisinin TBMM Genel Kurulu'nda AKP milletvekillerinin ret...

Google Haberlere Abone ol
'Soma maden ocaklarıyla ilgili önergemizi AK Partililer reddetti'

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, 29 Nisan'da Manisa Milletvekili Özgür Özel ile birlikte Soma’da bulunan maden ocaklarıyla ilgili verdikleri araştırma komisyonu kurulması önerisinin TBMM Genel Kurulu'nda AKP milletvekillerinin ret oyu vermeleri sonucu kabul edilmediğini söyledi.

"BAKAN ÇELİK NERELERDE"

Yazılı açıklama yapan Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Soma’da meydana gelen facia ile ilgili bir çok denetim eksikliği ve tedbirsizlikler bulunduğuna dikkat çekti. Toptaş, “Nasıl Afyonkarahisar’da meydana gelen patlama ile ilgili kuşkular ve yanlışlıklar hükümet tarafından araştırılmadıysa, Soma’da yaşanan facia ile ilgili gündeme gelen tedbirsizlikler ve denetimsizlikler gibi konular da araştırılmadan örtülmek istendiğini gözlemliyoruz.” dedi.

Toptaş, Soma faciasının üzerinden 22 saat geçmesine rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in hala ortalarda olmadığını anlattı. Toptaş, "Çünkü aynı Bakan TBMM Genel Kurul'da maden ocaklarında hayatını kaybeden işçiler için ‘arkadaşlar öldüler ama cesetleri yanmamıştı, güzel öldüler’ açıklamasını yapmıştı. Bugün milletin içine büyük bir acı düşmüştür. Bu acı; denetimsizlik ve tedbirsizlik sonucu siyasi kayırmalar ile kollanan şirketlerin ödettikleri bedelin acısıdır.” diye konuştu.

Türkiye’de bu tür felaketlerin ve faciaların yaşanmamasını umut ettiklerini ifade eden Toptaş, hayatlarını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır dilediğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar