Soma İddianamesi Kabul Edildi

Soma maden faciası ile ilgili hazırlanan iddianame, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Soma İddianamesi Kabul Edildi

Manisa'nın Soma İlçesinde, 301 madencinin hayatını kaybetmesiyle ilgili hazırlanmakta olan iddianame, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi nedeni ile kabul edildi.

230 SAYFALIK İDDİANAME KABUL EDİLDİ

13 Mayıs 2014 tarihinde 301 maden işçinin hayatını kaybettiği Soma'daki maden faciasıyla ilgili eksiklikleri tamamlanarak ikinci kere Akhisar Ağır Ceza Mahkemesine sunulan 230 sayfalık iddianame kabul edildi.

BARODAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili izahat oluşturan Manisa Barosu Başkan vekili Avukat Serhan Çelik, iddianamenin Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi nedeni ile dün gece sebebi ile kabul edildiğini ve UYAP'a girişinin yapıldığını söyledi.

DURUŞMA TARİHİ BELLİ DEĞİL

İddianamenin kabul edildiğini belirten Çelik, kararda duruşma tutanağı tensibi yapılmadığı için henüz duruşmanın ne süre başlayacağına ilişkin bir bilgi olmadığını bu kararın da önümüzdeki hafta açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Soma iddianamesinde, tutuklu 8 şüphelinin, 'olası kastla öldürme' suçundan 301 kere 20 yıldan 25 yıla, 'neticesi sebebi ile ağırlaşmış yaralama' suçundan artarak 162 kere 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istek ediliyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar