Soma faciasında ölenleri, caddeye baret ve karanfil bırakarak andılar

Zonguldaklılar, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden işçileri, cadde üzerine madenci bareti ve karanfil bırakarak andı. Zonguldak Sivil Toplum Platformu üyeleri, kent merkezinde Yeni Cami çıkışında cadde üzerine madenci baretleri...

Google Haberlere Abone ol
Soma faciasında ölenleri, caddeye baret ve karanfil bırakarak andılar

Zonguldaklılar, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden işçileri, cadde üzerine madenci bareti ve karanfil bırakarak andı.

Zonguldak Sivil Toplum Platformu üyeleri, kent merkezinde Yeni Cami çıkışında cadde üzerine madenci baretleri ve karanfil bırakarak, Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren işçileri andı. Daha sonra Zonguldak Sivil Toplum Platformu adına açıklama yapan İlyas Yazısı, “13 Mayıs’ta Soma’dan gelen ve Zonguldaklılar olarak neredeyse her gün duyduğumuz maden kazası haberiyle yüreğimiz yangın yerine döndü. Geçmişte bu acıları sıkça yaşayan bir şehrin ahalisi olarak Somalı’nın acısı, acımız olmuştur. Bu kaza, 2012 yılında çıkarılan iş sağlığı ve iş güvenliği kanununun kazaları önlemek için yeterli olmadığını göstermiştir.” dedi. Platform üyeleri, Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından dağıldı.

CİHAN

Yorumlar