Soma faciası protesto edildi

Manisa'nın Soma ilçesinde dün yaşanan maden faciası, Kahramanmaraş’ta Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup genç tarafından protesto edildi.Ellerinde Türk bayrakları ve başlarına işçilerin kullandığı kaset giyerek, Özel İdare...

Google Haberlere Abone ol
Soma faciası protesto edildi

Manisa'nın Soma ilçesinde dün yaşanan maden faciası, Kahramanmaraş’ta Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup genç tarafından protesto edildi.

Ellerinde Türk bayrakları ve başlarına işçilerin kullandığı kaset giyerek, Özel İdare binası önünde toplanan grup, kömür ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulundu, ardından basın açıklaması yaparak kazaya tepkilerini dile getirdi.

Gurup adına açıklama yapan TGB Kahramanmaraş İl Başkanı Gürkan Demir, yaşanan facianın, kazadan çok işçi cinayeti olduğunu savundu.

Emekçilerin; iş güvenliğinden yoksun, bir kuruş ekmek parası için yerin metrelerce altında çalışmaya mahkûm edildiğini ifade eden Demir, “Dün, Manisa Soma’da yaşanan maden faciası bir iş kazası değil, işçi cinayetidir. Bu cinayetin zanlısı, özelleştirmeci AKP Hükümetidir. Bu cinayetin zanlısı, emekçimizi iş güvenliğinden yoksun bir şekilde üç kuruş ekmek parası için yerin metrelerce altında mahkûm olmaya iten kokuşmuş düzenin efendisi AKP hükümetidir. Bizim görevimiz, AKP Hükümetinin özelleştirmeci politikalarına karşı Özelleştirme İdaresi önünde günlerdir nöbet tutan emekçinin, şu an Manisa Soma’da yaşanan can pazarında şehit olan ve mesai arkadaşlarının sağ salim çıkmasını bekleyen maden emekçisinin baretini Çankaya Koltuğuna çıkarmaktır. Bu görevimizi yerine getireceğiz.” diye konuştu. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar