Solotürk’ün provası bile nefes kesti

Işıklar Askeri Hava Lisesi tarafından yarın Yunuseli Havaalanı'nda düzenlenecek “Işıklar Fest 2014 Şenliği” öncesi Solotürk F16 gösteri uçağı prova uçuşu yaptı. Havada taklalar atarak ilerleyen Solotürk’ün provası bile izleyenlerin...

Google Haberlere Abone ol
Solotürk’ün provası bile nefes kesti

Işıklar Askeri Hava Lisesi tarafından yarın Yunuseli Havaalanı'nda düzenlenecek “Işıklar Fest 2014 Şenliği” öncesi Solotürk F16 gösteri uçağı prova uçuşu yaptı. Havada taklalar atarak ilerleyen Solotürk’ün provası bile izleyenlerin yüreğini ağza getirdi.

Prova uçuşu Yunuseli Havaalanı’nda yapıldı. Yenişehir’den havalanan Solotürk, Yunuseli üzerinde birbirinden ilginç gösterilere imza attı. F16 uçağının provasını izleyen az sayıdaki aile büyük heyecan yaşadı. Havada taklalar atan Solotürk’ün birbirinden ilginç hareketi nefes kesti.

Işıklar Askeri Havalisesi Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay İshak Dayıoğlu, bu sene ilk defa Solotürk’ün Bursa’da gösteri yapacağını dile getirdi. Sivil havacılık ekipleri ve 30 uçağın da gösterileri olacağını belirten Dayıoğlu, Ali İsmet Öztürk gibi çok önemli pilotların gösterileri gerçekleştirileceğini kaydetti. Dayıoğlu, şu bilgileri verdi: “Gösterilere müteakip burada havacılığın duayen birimleri diyebileceğimiz diğer ekipler de stantlar açacak, gösteri sunacak. Solotürk’ümüz dün ve önceki gün çevre tanıma uçuşu yaptı. Bugün de provası oldu gösterinin. Yarın da kendi gerçek uçuşlarını icra edecekler. Umarım Bursa’ya, Türkiye’ye yakışır şekilde icra edecekler.”

Işıklar Şenliği Uçuş Koordinatörü Yüzbaşı Fatih Yaşar ise yarın yapılacak gösteri ile ilgili şunları dile getirdi: “Sivil uçakların bazılarının uçuşları olacak, bazıları ise burada duracak ve ziyaretçilerini ağırlayacak. Ardından Türk Hava Kurumu’nun özel bir ekibi var. Bunlar, paraşüt, planör ve paramotor gibi vasıtalarla gösteriler yapacak. Başka bir uçaktan ise paraşüt atlayışları olacak. Muharebe arama kurtarma helikopterimiz de bir kazazedeyi kurtaracak. Paraşütle atlayanlardan birini kutlayacak. Ardından dünyaca ünlü akrobasi pilotumuz Ali İsmet Öztürk bir gösteri yapacak. Son olarak da biraz önce provasını izlediğimiz hava kuvvetlerinin Türk halkına armağanı olan F16 uçağı ile Solotürk gösteri ekibi ile şenliğimizin uçuş kısmını sonlandıracağız.”

Yüzbaşı Yaşar, şenliğin devamında ziyaretçilere çeşitli ikramlar ve Gripin konseri olacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar