Sol Parti, asgari ücretin uygulanması için denetçi görevlendirilmesini istiyor

Almanya’da devam eden “asgari ücret” tartışmalarında bir adım daha ilerleme kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
Sol Parti, asgari ücretin uygulanması için denetçi görevlendirilmesini istiyor

Almanya’da devam eden “asgari ücret” tartışmalarında bir adım daha ilerleme kaydedildi. Federal Çalışma Bakanı Andera Nahles tarafından hazırlanan kanun teklifi dün bakanlar kurulunda görüşüldü.

Eksiklerin tamamlanmasından sonra kanunun temmuz ayında Federal Meclis’e gelmesi yaz tatilinden sonra da yasalaşması bekleniyor. Berlin’in planlarına göre kanun 1 Ocak 2015 itibariyle yürürlüğe girecek.

Sol Parti Eşbaşkanı Katja Kipping, bugün Ruhr Nachrichten adlı bölgesel bir gazeteye verdiği deneçte, asgari ücretin bütün sektörlerde tam olarak uygulanabilmesi için hükümete uyarılarda bulundu.

Bu konuda büyük koalisyonu eleştiren Alman solcular, denetimlerin sağlıklı olarak yapılabilmesi için 5 bin mali müfettişe (denetçiye) ihtiyaç olduğunu öne sürdü.

Maliye bakanlığında denetimler konusunda görev yapacak memur sayısının artırılmasını isteyen muhalefet partisi, aksi halde asgari ücretin tam olarak uygulanamayacağını söyledi.

Almanya’da bazı istisnalar olmakla birlikte asgari ücret saati 8,5 Euro olarak hesaplandı. Ancak işveren çevrelerinden hükümetin bu planına karşı itirazlar gelmeye devam ediyor. CİHAN

Yorumlar