Sokak köpeği Erzurum'da bomba uzmanını şaşkına çevirdi

Erzurum'da polisin güvenlik şeridiyle çevirdiği şüpheli paketin yanıbaşında güneşlenmek isteyen sokak köpeği hem vatandaşları hem de bomba uzmanına zor anlar yaşattı.

Google Haberlere Abone ol
Sokak köpeği Erzurum'da bomba uzmanını şaşkına çevirdi

Erzurum'da polisin güvenlik şeridiyle çevirdiği şüpheli paketin yanıbaşında güneşlenmek isteyen sokak köpeği hem vatandaşları hem de bomba uzmanına zor anlar yaşattı. Sokak köpeğinin, paketin fünye ile patlatılmak istenmesine rağmen olay yerinden uzaklaşmak istememesi polisi epey uğraştırdı.

Erzurum merkez Yakutiye Kent Meydanı'ndaki Yakutiye Medresi'nin duvar dibinde unutulan boş çuvallar polisi alarma geçirdi. Belediye temizlik işçilerinin, medresenin çevre temizliğini yaparken üzeri battaniye ile örtülmüş şüpheli çuvallar gördü. Temizlik ekipleri hemen polisi olaydan haberdar etti. Kent meydanına gelen asayiş ve terörle mücadele ekipleri çevre güvenliği aldıktan sonra olay yerine bomba imha uzman ekipleri sevk edildi. Oluşturulan güvenlik şeridi ile meraklı vatandaşlar şüpheli paketten uzak tutuldu. Ancak bu sırada kent meydanının müdavimlerinden sahipsiz bir sokak köpeği, çevredeki polislerin ve vatandaşların ikazlarına aldırmadan şüpheli paketin bulunduğu alana yöneldi. Tam da paketin önünde güneşlenen sokak köpeğini kovmak için çevredeki polis ve vatandaşlar ıslak çaldı. Ancak sahipsiz köpek güneşlenmeye devam etti. Şüpheli paketi inceleyip, fünye yerleştiren bomba uzmanı sahipsiz sokak köpeği paketin yanından kovdu. Ancak köpek yine şüpheli paketin yanında yere uzanıp güneşlenmeyi ihmal etmedi. Polislerin korkutması üzerine bir iki kez havlayan köpek şüpheli paketin yanından uzaklaştığı an, bomba uzmanları paketi kontrollü bir şekilde patlattı. Bu sırada yine şüpheli çuvalların yanına yaklaşmak isteyen köpek, patlamanın etkisiyle korkarak olay yerinden hızla kaçtı.

Şüpheli çuvalların, Erzurum'a gelen Suriyelilere ait olduğu belirtildi. Patlamanın etkisiyle çevreye saçılan çuvalların içerisinden battaniye, çocuk giysisi ve kırtasiye malzemesi çıktı. CİHAN

Yorumlar