Sokak hayvanlarına tam donanımlı ambulans

Son yılların en soğuk günleri yaşanan Antalya'da zor durumda kalan sokak hayvanları için bakım merkezi oluşturuldu.

Google Haberlere Abone ol
Sokak hayvanlarına tam donanımlı ambulans

Son yılların en soğuk günleri yaşanan Antalya'da zor durumda kalan sokak hayvanları için bakım merkezi oluşturuldu. Tam donanımlı ambulansla merkeze taşınan sokak hayvanlarının bakım ve beslenmeleri sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü’ne bağlı hayvan kontrol ekipleri bu yönde yapılan ihbarları değerlendiriyor. Veteriner, hasta bakıcısı, hayvan bakıcısı ve enformasyon görevlisinden oluşan ekip, soğuk kış günlerinde de vatandaşlardan gelecek ihbarları bekliyor. Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, vatandaşlardan ağır kış şartları nedeniyle zor durumda kalan sokak hayvanlarını, belediyenin 332 22 33 numaralı telefonuna bildirmelerini istedi. Akaydın, soğuktan etkilenen ve yaralanan sokak hayvanlarının ambulansla alınarak, geçici hayvan bakım merkezine götürüldüğünü ve bakımlarının yapıldığını ifade etti.

Akaydın, “Yaralı ve zor durumdaki hayvanlarla ilgili her ihbarı değerlendiriyoruz. Hayvan ambulansı ile olay yerine giden veteriner hekim başkanlığındaki ekip, en kısa sürede hayvana müdahale ediyor. Acil cerrahi müdahalelerin de yapılabildiği ambulansta, yoğun bakım ünitesi, solunum cihazları gibi hayatı fonksiyon için önem arz eden cihaz ve donanımlar da yer alıyor. Yaralı hayvana daha kapsamlı müdahale sahipsiz hayvan bakım merkezinde yapılıyor. 3 yılda 6 bin 626 ihbar değerlendirildi.” dedi. CİHAN

Yorumlar