Sofuoğlu: Devlet, millet malını zimmetine geçiren varsa ortaya çıkarılmalı

Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) Dönem Sözcüsü Mehmet Emin Sofuoğlu, yetim hakkına tenezzül eden, devlet millet malını zimmetine geçiren varsa ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sofuoğlu: Devlet, millet malını zimmetine geçiren varsa ortaya çıkarılmalı

Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) Dönem Sözcüsü Mehmet Emin Sofuoğlu, yetim hakkına tenezzül eden, devlet millet malını zimmetine geçiren varsa ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği’nde platform temsilcileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Sofuoğlu, 17 Aralık 2013 günü yapılan üç ayrı yolsuzluk ve rüşvet operasyonu üzerinden Türkiye'de bir kaos ortamı oluşturulmak istendiğini açıkça görmekte olduklarını bildirdi. Sofuoğlu, “Bu konuyla ilgili olarak yaptığımız toplantıda, küresel operasyon ve yolsuzlukla mücadeleye kararlılıkla devam edilmesi, ülkemizin yakalamış olduğu huzur ortamının ve ekonomik istikrarın bozulmasına yönelik küresel bir oyunun oynandığı kararına varılmıştır. Birlik ve beraberliğimize yönelik her türlü iç ve dış girişimin bertaraf edilmesi için milletçe kenetlenmenin şart olduğunu beyan ediyoruz.” dedi.

Bir asra yaklaşan vesayet rejiminden arınmanın son düzlüğündeki Türkiye’nin, bildik küresel güç merkezlerini rahatsız ettiğinin bilindiğini dile getiren Sofuoğlu, “Son 10 yıllık süreçte başarılanların hepsi bir tarafa, kendi medeniyet havzasının fikri ve fiili liderliği konumu, birileri açısından Türkiye’ye yönelik operasyon yapma noktasında yeterli olmuştur. Onlara göre sınırları içerisindeki vesayeti nefessiz bırakan Türkiye, üstüne bir de küresel aktör olma hedefini kuşanmakla kendisine çizilen sınırı ihlâl etmiş ve haddi aşmıştır. Son günlerde yaşadıklarımız büyüklenmeden büyümeye, emperyalizmin sınırları genişletme arzusuna kapılmadan gelişmeye odaklanmış ve bunu başarmış Türkiye’den, sömürü düzenini tesis eden küresel aktörlerin duyduğu rahatsızlığın tezahürüdür.” şeklinde konuştu.

Söz konusu üç operasyonun, kalkınan ülke hayalini aşıp küresel aktör olmaya kalkışan Türkiye’ye had bildirmeye yönelik küresel operasyonun vizyona sokulmasına aracılık ettiğini belirten MASİDAP Dönem Sözcüsü Sofuoğlu, “Bu çerçevede, yolsuzluk iddia ve ithamlarında adlarının geçmesine bağlı olarak henüz kesinleşmemiş olsa da haklarında yetim hakkına tenezzül ettikleri algısı oluşanların, masumiyet karinesi üzerinden masum ilan edilmesi ya da yok sayılarak doğrudan mahkum edilmesi gibi bir hataya düşülmemelidir. Yetim hakkına tenezzül eden, devlet millet malını zimmetine geçiren varsa ortaya çıkarılmalıdır. Diğer taraftan bazı yargı mensupları ile kolluk görevlilerinin, toplumun yolsuzluk konusundaki duyarlılığını kendisine sütre yapmak suretiyle Türkiye’ye yönelik küresel operasyona destek ve mevzi sağladığı iddiaları da mutlaka araştırılmalıdır. Varsa yolsuzluk yapanların da yolsuzluk operasyonu üzerinden küresel operasyona yol verenlerin de ortaya çıkarılması, bütün toplumun ortak beklentisidir. Bu beklentiler karşılanmalıdır. Darbelerle millet iradesine kastedenlerin cezalandırılmasını istediğimiz gibi yetim hakkına kastedip millet kasasını gaspedenlerin de cezalandırılmasını istiyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar